Όπως και να την ονομάσεις είναι πανεύκολη , γρήγορη και πεντανόστιμη!!!

Υλικά
● 300gr βιολογικό σπανάκι από το κτήμα μας , πλυμένο και καθαρισμένο.
● 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.
● 1 πακέτο φύλλο κρούστας.
● 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό (400gr).
● 100 ml γάλα εβαπορέ.
● 4 αυγά μεσαία.
● 300gr φέτα χοντρά σπασμένη.
● Αλάτι ,πιπέρι , ρίγανη.
● Ελαιόλαδο να αλείψουμε το φύλλο.
● Λίγο ξερή μυζήθρα τριμμένη.

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι , ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα τρίβουμε ελαφριά με τα χέρια μας. Αφήνουμε να μαραθούν για 10 με 15 λεπτά.

Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 32 εκατοστών και στρώνουμε 4 φύλλα κρούστας να περισσεύουν από τα τοιχώματα του ταψιού λαδώνοντας τα ελαφριά.

Κόβουμε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας σε λωρίδες, τα ξεχωρίζουμε μεταξύ τους και τα αφήνουμε να ξεραθούν για 5 με 10 λεπτά.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γάλα, το γιαούρτι , τα αυγά , τη φέτα, λίγο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε λίγο-λίγο το φύλλο κρούστας ανακατεύοντας , και στο τέλος το σπανάκι με το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε ελαφρά να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.

Ρίχνουμε τη γέμιση στο ταψί με το φύλλο και τυλίγουμε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα λαδώνοντας ελαφριά.

Πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο ξερή μυζήθρα και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 30 με 35 λεπτά έως ότου πάρει χρώμα χρυσάφι το φύλλο.

Μόλις περάσει το μισάωρο και πάρει χρώμα το φύλλο σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε την πίτα για αλλά 20 λεπτά μέσα στο φούρνο για να στραγγίξει.

Σερβίρουμε με με μια κουταλιά γιαούρτι , λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη.

Εάν δεν σας αρεσει η αψάδα του κρεμμυδιού μπορείτε να το παραλείψετε.

Θα είναι το ίδιο νόστιμη!!!

Πηγή fb:BioYgeia