Στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης υπογράφτηκε συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Δήμου Κοζάνης και Special Olympic Hellas για την ανάπτυξη του αθλητισμού σε άτομα με νοητική υστέρηση.

Η Όλγα Πουταχίδου εκ μέρους της περιφέρειας ζήτησε να επεκταθεί το δίκτυο του εθελοντισμού. Ο Δήμαρχος Κοζανης Λάζαρος Μαλούτας ανέφερε ότι η Κοζάνη ειναι από τις πόλεις με τις πληρέστερες δομές για άτομα με αναπηρία αναφερόμενος στη δομή των ατόμων με αυτισμό αλλα και στη νέα της Ηλιαχτίδας. “Τα άτομα με αναπηρία ειναι πολίτες της χώρας και έχουν τα ίδια δικαιώματα. Δεν πρόκειται για παραχώρηση, αλλά για υποχρέωση της πολιτείας. Συμπατριώτης από τον Πολύμυλο ο Μπάμπης Ταιγανίδης ήταν πρωταθλητής στα Special Olympics”.

Ο πρόεδρος των Special Olympics αναφέρθηκε στο εθελοντικό πνεύμα της οργάνωσης. “Καταφέραμε να βγάλουμε παιδιά από το σπίτι τους και να τα εντάξουμε στον αθλητισμό. Υπάρχουν ειδικά προγράμματα που παίρνουν τα παιδιά από μικρά και τα εντάσσουν σε προπονητικά προγράμματα. Το παιδί σε ένα αθλητικό περιβάλλον θα αναπτύξει πολλές δεξιότητες. Γίνονται τοπικοί αγώνες, περιφερειακοί, πανελλήνιοι και παγκόσμιοι. Τα έξοδα μετακίνησης των παιδιών καλύπτονται και τα παιδιά γυρνούν διαφορετικά στο σπίτι τους. Αρωγοί στο έργο ειναι οι εθελοντές”.

Το αναπτυξιακό πρόγραμμα έχει επεκταθεί σε 21 πόλεις και χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Υλοποιείται σε 192 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Ι.Π.