Όταν μεγαλώνετε μέσα σε μια οικογένεια που έχει προβλήματα και δεν λειτουργεί σωστά, τότε μαθαίνετε να αποφεύγετε όσο είναι δυνατόν τις αντιπαραθέσεις, γεγονός που σας αναγκάζει να απαρνηθείτε τα συναισθήματά σας.Συχνά δεν πιστεύετε ότι κάποιοι θα καλύψουν τις ανάγκες σας κι έτσι δεν ζητάτε καν βοήθεια.Είστε πεπεισμένοι ότι έχετε τη δύναμη να αντιμετωπίσετε τα γεγονότα μόνοι σας και το μόνο που επιτυγχάνετε είναι ότι χάνετε την επαφή με τα συναισθήματά σας.

Τα συναισθήματα είναι ο πιο χρήσιμος συνδετικός κρίκος στις σχέσεις που έχετε με τον εαυτό σας, με τους άλλους και με τον κόσμο γύρω σας και αποτελούν ενδείξεις για εκείνα που πάνε καλά και για εκείνα που δεν πάνε καλά στην ζωή σας. Με το να τα απομονώνετε οδηγείστε απλά σε πιο πολύπλοκα προβλήματα και σε σωματικές αρρώστιες.Όταν αισθάνεστε κάτι μπορείτε να το θεραπεύσετε.Άν όμως δεν επιτρέψετε στον εαυτό σας να αισθανθεί τι συμβαίνει μέσα σας, τότε δε θα ξέρετε από πού να αρχίσετε την θεραπευτική διαδικασία.

Από την άλλη μεριά πολλοί από σας νιώθετε συνεχώς ενοχές, ζήλεια,φόβο ή λύπη και δημιουργείτε πρότυπα συνηθειών που διαιωνίζουν τις ίδιες εμπειρίες που λέτε ότι δε θέλετε να έχετε. Αν συνεχίσετε να αισθάνεστε τέτοια συναισθήματα και δεν προσεγγίσετε την γενεσιουργό αιτία που κρύβεται πίσω από αυτά, τότε θα συνεχίσετε να δημιουργείτε κι άλλο θυμό, λύπη, φόβο κ.λ.π.Όταν όμως πάψετε να αισθάνεστε ότι είστε θύματα τότε θα μπορέσετε να ανακτήσετε τη δύναμή σας. Πρέπει να είστε πρόθυμοι να μάθετε το μάθημα, για να μπορέσετε να εξαφανίσετε το πρόβλημα.

Όταν έχετε εμπιστοσύνη στη διαδικασία της ζωής και στην πνευματική σας σύνδεση με το Σύμπαν, τότε μπορείτε να διαλύετε εύκολα τους θυμούς και τους φόβους σας μόλις εμφανίζονται. Αποκτάτε έτσι εμπιστοσύνη στη ζωή και ξέρετε ότι τα πάντα γίνονται με θεία τάξη και τέλειο συνδυασμό χρόνου και χώρου.

Μια τραγωδία μπορεί να αναδειχτεί σε μεγάλο καλό για σας αν τον αντιμετωπίσετε με τρόπους οι οποίοι θα σας επιτρέψουν να αναπτυχθείτε. Αφήστε τα συναισθήματα σας να βγούνε.

Η μεγαλύτερη πρόκληση στη ζωή είναι να ανακαλύψεις ποιος είσαι….Η δεύτερη μεγαλύτερη πρόκληση είναι να είσαι ευτυχισμένος με αυτά που βρήκες…..

ΒΙΣΚΑ ΖΩΗ- ΠΟΛΥΞΕΝΗ