Την ίδια ώρα που τα Σιδερά διαμαρτύρονται για την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων στα όρια της κοινότητας , τρεις αιολικοί σταθμοί έχουν πάρει ήδη βεβαίωση παραγωγού στην κορυφογραμμή του Κτενά, ανατολικά από τον οικισμό.

Η PK ENERGY ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ έχει άδεια παραγωγής από τις 17 Φεβρουαρίου 2021 για πέντε αιολικούς σταθμούς στην Π.Ε. Κοζάνης , έναν ισχύος 15.6 MW στο Αετοβούνι Κοζάνης , 23.4 MW στη Βελανιδιά Κοζάνης και οι δυο στην περιοχή Δημητρίου Υψηλάντη , έναν 27, 3 MW στην θέση Σταθμός της Δημοτικής Ενότητας Κοζάνης , έναν ακόμα 27,3 MW στη θέση Ντρισινίκος , της Δημοτικής Ενότητας Αιανής, Βεντζίου, Σιάτιστας και έναν ακόμα 23,4 MW στη θέση Κέδρα , της Δημοτικής Ενότητας Βλάστης, Μουρικίου του Δήμου Εορδαίας.

Στις 28 Ιουλίου μεταβιβάστηκαν οι άνω βεβαιώσεις παραγωγού από την «PK ENERGY ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» προς την εταιρεία «GREEN VELOCITY 4 ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» .Κάτι ανάλογο συνέβη και σε άλλους αιολικούς σταθμούς της ίδιας εταιρείας σε Βοιωτία, Φθιώτιδα και Φωκίδα .

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας αποφάσισε την ίδια μέρα στις 28 Ιουλίου την έγκριση εγκατάστασης σε δημόσια δασική έκταση ανεμολογικού ιστού στη θέση «Βελανιδιά» Τ.Κ. Σιδερά, Δήμου Κοζάνης μετά από αίτημα της PK ENERGY I.K.E.

Διαχειριστής της PK ENERGY ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ είναι ο Παναγιώτης Πετρόχειλος και έδρα της η οδός Ταλιαδούρη γωνία και Καραϊσκάκη στα Γρεβενά . Η «GREEN VELOCITY 4 ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» έχει διαχειριστή επίσης τον Παναγιώτη Πετρόχειλο και έδρα την Κυρακαλή Γρεβενών .Το δασαρχείο της Κοζάνης πάντως έστειλε την απόφαση περί του ανεμολογικού ιστού στην οδό Νάξου 12 στο Χαλάνδρι, έδρα της Kiefer.

Σιδερά_Ανεμολογικός

Δεκάδες Ι.Κ.Ε. στα Γρεβενά επιχειρούν με Φ/Β πάρκα στο δήμο Κοζάνης – Επιχειρηματικός παράδεισος η Κυρακαλή Γρεβενών;

Ιωάννα Παπαδημητρίου