Αλήθεια πόσο άστοχο είναι τη σήμερον ημέρα να καυχιέσαι ότι μια κλινική ενός νοσοκομείου είναι πιο «καθαρή» από αντίστοιχη σε άλλη γειτονική πόλη. Και πώς μπορεί κανείς να σπέρνει φόβο σε δεκάδες ασθενείς ότι στον χώρο που αυτοί καθημερινά βρίσκονται υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης.

Για αυτό υπάρχουν τα νοσοκομεία που δέχονται όλους ανεξαιρέτως τους ασθενείς, όπως το Μαμάτσειο και δεν επιλέγουν τους καθαρούς από τους βρώμικους. Γιατί και ο νεφροπαθής που έχει COVID-19 έχει ανάγκη από αιμοκάθαρση. Μπορεί να έπεσε χρήμα σε κάποιες κλινικές αλλά χρειάζεται και φιλότιμο. Και τα νοσοκομεία αναφοράς είναι αυτά που πρωτίστως δέχονται περιστατικά κορωνοϊού, όπως είναι το Μποδοσάκειο και τώρα ολόκληρης τα χώρας.

Έτσι είναι όμως, έτσι λειτουργεί η κατάσταση και εκεί πέφτει το χρήμα για την καλύτερη βιτρίνα. Εκεί που σκεπάζουν όλα τα κρούσματα σε διοικητές, αντιπεριφερειάρχες, γιατρούς επειδή κατάγονται από τον τόπο τους…Ευτυχώς που στο δεύτερο όροφο της Π.Ε. Κοζάνης που απολυμάνθηκε λόγω κρουσμάτων δεν νόησε ο δικός μας αντιπεριφερειάρχης. Αν είναι δυνατόν, αύριο πιθανόν να πιεστεί η κατάσταση και να χρειαστούμε ο ένας τον άλλον και τον ιδιώτη.

Η ενημέρωση δεν είναι χώρος εσωτερικής ψυχαγωγίας για αυτό προσοχή όταν δίνουμε ειδήσεις ενημερωτικού χαρακτήρα μέσα από τα ψυχαγωγικά κανάλια μας…

Ιωάννα Παπαδημητρίου