Με δύο ιδιαίτερες αγγλόφωνες δραματικές ταινίες και μια γαλλική ρομαντική κομεντί αποχαιρετά τον Σεπτέμβρη η ΕΡΤ3.

Παρασκευή 23/9
23:15 | ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΖΩΗ
[FAMILY LIFE]
Δραματική ταινία παραγωγής Μ. Βρετανίας 1971, διάρκειας 107΄.
Σκηνοθεσία: Ken Loach Πρωταγωνιστούν: Sandy Ratcliff, Malcolm Tierney, Grace Cave
Εμπνευσμένη από την παραγωγή του David Mercer «In Two Minds” η ταινία αποτελεί μια ισχυρή συναισθηματική διείσδυση στις κοινωνικές ρίζες της «τρέλας» ενός νεαρού κοριτσιού. Η ηθοποιός Sandy Ratcliffe δίνει μια αξέχαστη ερμηνεία ως μπερδεμένη νέα, παγιδευμένη ασφυκτικά σε μια δυσαρμονική οικογένεια.
Η Τζάνις είναι η μικρότερη κόρη μιας κλασικής μικροαστικής οικογένειας, που αποφασίζει να κάνει την επανάστασή της ενάντια στους γονείς της, χωρίς να έχει υπολογίσει ποια ακριβώς θα είναι η αντίδρασή τους και πόσο μεγάλες είναι οι δικές της αντοχές. Στη λυσσαλέα διαμάχη που θα ακολουθήσει, νικητής θα είναι ή αυτή, ή οι αξίες της οικογένειάς της και η μοίρα του ηττημένου θα είναι ο απόλυτος αφανισμός.

Σάββατο 24/9
22:00 | ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ (Α΄ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ)
[LAST HOLIDAY]
Ασπρόμαυρη δραματική κομεντί, παραγωγής Η.Π.Α. 1950, διάρκειας 90’
Σκηνοθεσία: Henry Cass
Παίζουν: Alec Guinness, Beatrice Campbell, Kay Walsh, Grégoire Aslan.
Το Last Holiday είναι μια βρετανική ταινία του 1950 με τον Άλεκ Γκίνες στον έκτο πρωταγωνιστικό του ρόλο. Τη χαμηλών τόνων, σκοτεινή κωμωδία έγραψε ο J. B. Priestley και σκηνοθέτησε ο Henry Cass, με την ειρωνεία και το πνεύμα που συχνά συνδέονται με τον Priestley.
Ένας ήπιος, απλοϊκός και αποτυχημένος άνθρωπος, πληροφορείται από τον γιατρό του ότι έχει προσβληθεί από μια θανατηφόρα ασθένεια και ότι έχει μόνο ένα μήνα ζωής. Αποφασίζει να ξοδέψει τις οικονομίες του σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο ενός παραθαλάσσιου θέρετρου. Πηγαίνει σε έναν ράφτη που τον καθοδηγεί για τα ρούχα που θα χρειαστεί. Στην αρχή τα βρίσκει όλα αυτά πολύ δύσκαμπτα και όχι ευχάριστα, αλλά μια σειρά από τυχαίες επαφές του προσφέρουν διάφορες ελκυστικές δουλειές (τις οποίες φυσικά δεν μπορεί να δεχτεί) και απολαμβάνει τη νέα του ζωή και τον νέο του εαυτό. Ανάμεσα στους καλεσμένους είναι και ένας γιατρός που είναι πεπεισμένος ότι πρέπει να έχει γίνει λάθος διάγνωση.

Κυριακή 25/9
22:00 | BABY LOVE
[COMME LES AUTRES]
Ρομαντική κομεντί, γαλλικής παραγωγής 2008, διάρκειας 90’
Σκηνοθεσία: Vincent Garenq
Πρωταγωνιστούν: Lambert Wilson, Pilar López de Ayala, Pascal Elbé
Σε αυτήν τη γαλλική κομεντί παρατηρούμε την συναισθηματική διαπραγμάτευση στην σχέση ενός γκέι ζευγαριού. Γνωρίζουν την τέλεια αγάπη… Ο Manu είναι παιδίατρος και ο σύντροφός του Philippe δικηγόρος. Αποτελούν το τέλειο ζευγάρι μέχρι την ημέρα που ο Manu αποφασίζει ότι θέλει παιδί ενώ ο Philippe όχι. Ωστόσο, ο Manu αποφασίζει μια μέρα να κάνει το βήμα, με τίμημα να χάσει τον Philippe. Πώς όμως να κάνεις παιδί όταν το ζευγάρι είναι δύο άντρες;

Περισσότερα στο press.ert.gr