Μετά από δύο χρόνια περιοστεϊκών μέτρων λόγων covid-19 τιμήσαμε σήμερα τούς προστάτες του Συλλόγου μας, Κυρίλλου & Μεθόδιου . Οι φωτιστές των Σλάβων, Θεσσαλονικείς Ιεραπόστολοι Κύριλλος και Μεθόδιος, είναι οι κατεξοχήν εκφραστές του υπερεθνικού, υπερφυλετικού και οικουμενικού πνεύματος της Ορθοδοξίας. Ο εκχριστιανισμός των Σλάβων και η δημιουργία του σλαβικού αλφαβήτου πού πέτυχαν, αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του βυζαντινού πολιτισμού.

Πρόκειται για έναν χωρίς άθλο στην πολιτιστική ιστορία της μεσαιωνικής Ευρώπης, αφού καθόρισε αποφασιστικά την πορεία του χριστιανισμού και του πολιτισμού στη Βόρεια, Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στους Θεσσαλονικείς ιεραποστόλους οφείλουν την πνευματική και πολιτιστική τους ανάπτυξη τα 2/3 των λαών της Ευρώπης, δηλ. οι Σλάβοι.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης , Ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γρηγόρης Γρηγοριάδης, η Στρατιωτικές αρχές τις περιοχής καθώς επίσης ο Πρόεδρος Ηπείρου και Επτανήσων Τσιαντής Γιώργος με το Δ/Σ του , Ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Δυτ. Θεσσαλίας Δημήτρης Μανώλης και η Διοίκηση της Ένωσης συνταξιούχων Δυτικής Μακεδονίας – Ηπείρου και Επτανήσων.

Μετά την θεία λειτουργία πραγματοποιήθηκε μικρή δεξίωση στο χώρο του ναού.