ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΚΑΙ 20% ΠΤΩΣΗ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

– Οι εκπτώσεις φεύγουν, οι προσφορές έρχονται

Τελευταία ημέρα των χειμερινών εκπτώσεων είναι η σημερινή, 28 Φεβρουαρίου, ωστόσο η τοπική αγορά της Κοζάνης κινήθηκε πτωτικά σε σχέση με πέρυσι!  Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στον “Π.Λ.” ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης, ο εμπορικός κόσμος της περιοχής λέει κάθε “πέρυσι και καλύτερα”, αφού το δίμηνο των εκπτώσεων κλείνει πτωτικά! Η συνολική πτώση του τζίρου για Ιανουάριο και Φεβρουάριο έφτασε στο 15%, σύμφωνα με την εικόνα που επικρατεί.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στον “Π.Λ.” ο πρόεδρος Σάκης Δραγατσίκας, επεσήμανε πως ο Ιανουάριος ήταν λίγο καλύτερος σε σχέση με πέρυσι, μάλιστα σημειώθηκε 5% άνοδος σε σχέση με τον αντίστοιχο Ιανουάριο του 2017. Ωστόσο, η Φεβρουάριος ήταν πτωτικός σε σχέση με το 2017 και η πτώση του τζίρου ήταν στο 20%. Η κακή εικόνα στα μαγαζιά επηρεάστηκε, σύμφωνα με τον ίδιο, από το αρνητικό κλίμα των πολιτικών γεγονότων στην πατρίδα μας (Σκοπιανό, Ελληνο-Τουρκικό. Σκάνδαλα), αλλά προφανώς και από τη δυσμενή φορολογία που πέφτει πάνω στους καταναλωτές. Τοπικά, η αγορά επηρεάστηκε τον Φεβρουάριο και από τις Απόκριες, αφού όπως τονίζει ο κ. Δραγατσίκας, πάντα οι Απόκριες είναι ανασταλτικός παράγοντας για την αγορά.

Με το τέλος των εκπτώσεων τη “σκυτάλη” παίρνουν οι προσφορές, με τον κ. Δραγατσίκα να τονίζει πως όσα καταστήματα θέλουν μπορούν να συνεχίσουν με προσφορές μέχρι και την επόμενη εβδομάδα . Είναι μια ευκαιρία να καλυφθούν κάποιες ανάγκες, με συμφέρουσες αγορές, τόνισε. Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα να κινηθεί εκ νέου η αγορά για το Πάσχα, που είναι νωρίς, άρα υπάρχει μια ελπίδα ανάκαμψης για τα μαγαζιά, μέσα στον Μάρτιο.

Β.Σ.