Με 3.000 ευρώ από την ΠΔΜ για συνάντηση εργασίας του ΤΕΒΑ

Ο προϋπολογισμός 3.000 ευρώ για τη συνάντηση εργασίας υπευθύνων υλοποίησης της επισιτιστικής βοήθειας και των δήμων Δυτικής Μακεδονίας καταψηφίστηκε από την αντιπολίτευση .Είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, υπάρχει τεχνική βοήθεια και δημοσιότητα για την κάλυψη της δαπάνης τόνισε ο κ. Σωτήρης Βόσδου στην Περιφερειακή Επιτροπή με τον κ. Τάσο Φούντογλου να εξηγεί ότι ακόμα δεν εκταμιεύτηκαν τα χρήματα από το πρόγραμμα και πιθανόν να έρθουν και πέντε άτομα από την Αθήνα .

Σε ερώτημα για ποιο λόγο να καλυφθούν τα έξοδα από τη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο αντιπεριφερειάρχης υγείας και εισηγητής του θέματος εξήγησε ότι « Όταν έχεις καλές σχέσεις με τους υπηρεσιακούς στην Αθήνα μπορείς να εξασφαλίσεις μεγαλύτερους πόρους και να το τρέξεις καλύτερα. Είναι καλό να αναλάβουμε εμείς τα έξοδά τους» .

«Οι καλές σχέσεις με τους υπηρεσιακούς διαμορφώνονται όταν είμαστε συνεπείς τις υποχρεώσεις και όχι όταν κάνουμε τραπέζια» ανταπάντησε ο κ .Βόσδου με τον κ. Φούντογλου εκ νέου να δηλώνει ότι πρόκειται για ένα μεγάλο πρόγραμμα 10 εκ που μπορεί να γίνει 15 εκ . «Στην Ελλάδα ζούμε .Πολλά πράγματα δεν γίνονται μέσω τυποποιημένων διαδικασιών .Καλό είναι το πολιτικό προσωπικό της περιοχής να καλλιεργεί προσωπικές σχέσεις με την Αθήνα».

Ο κ. Φούντογλου μάλιστα αναφέρθηκε στους 120 απινιδωτές που ένα μέρος τους, 20 απινιδωτές πήγαν σε άλλους αποδέκτες μέσω προσωπικής πολιτικής όχι με θεσμοθετημένες διαδικασίες. Σε αυτό το σημείο υπήρξε αντίλογος μεταξύ Βόσδου και Κιοσέ για τον τρόπο που δόθηκαν κάποιοι απινιδωτές στην Φλώρινα.