Ξημερώνουνε μέρες χυδαιότητας. Τώρα που θα βγούνε τα γνωστά πλακάτ στους δρόμους με τα γνωστά τσιτάτα, τώρα που θα ξεκινήσουν τα κοράκια να στριφογυρνάνε πάνω από κουφάρια για να μαγαρίσουνε τις μνήμες νεκρών ανθρώπων, τώρα που θα ανοίξουνε οι υπόνομοι για να ξεβράσουνε όλη τη βρωμιά που τεχνηέντως κρύβουμε όλα αυτά τα χρόνια κάτω απ΄ το χαλάκι , τώρα είναι η ώρα το πολιτικό σύστημα στο σύνολο του να αρθρώσει μια συγγνώμη. Αλλά μια συγγνώμη που αυτή τη φορά θα είναι ειλικρινής και έμπρακτη. Και εκτός από κατεβασμένα μούτρα, γλυκανάλατες διακηρύξεις και καλές προθέσεις να έχει και αλλιώτικες πράξεις.

Αν λοιπόν αισθάνεστε πραγματικά υπόλογοι απέναντι στις νέες γενιές αυτού του τόπου τολμήστε να τις βάλετε στις βουλευτικές σας λίστες. Να επιλέξετε τριαντάρηδες και σαραντάρηδες που δεν έχουν καμία σχέση με τους τζιτζιφιόγκους που σουλατσάρουν στους κάτω ορόφους της Πειραιώς και της Κουμουνδούρου. Νέα παιδιά που δεν κόλλησαν ποτέ τους τις αφίσες σας, που δεν ψήφισαν ποτέ τους στις εσωκομματικές σας εκλογές, που δεν χτύπησαν παλαμάκια ποτέ τους σε καμία ομιλία σας. Που δεν τους ξέρετε και δεν σας ξέρουνε ακόμα. Νέα παιδιά που μπορούν ακόμα να σκέφτονται ελεύθερα και να αρθρώνουν με παρρησία τον λόγο τους. Αφήστε τις νέες γενιές να μπούνε στο Κοινοβούλιο, να γίνουνε συμμέτοχοι του μέλλοντος που τους τάζετε, να τους κάνετε κοινωνούς στα προβλήματα που τους λέτε πως δεν λύνονται, να αναλάβουμε όλοι μαζί τις ευθύνες που μας αναλογούν. Αλλά μόνο έτσι τις αναλαμβάνουμε πραγματικά όλοι μας.

Μόνο έτσι τελειώνεις με τους τζάμπα μάγκες του καναπέ και την εύκολη κριτική των κοινωνικών δικτύων. Με το να πετάξεις από τις τάξεις σου τους βαρώνους, τους βαρωνίσκους και τους πολιτικούς μαθουσάλες και να βάλεις μέσα παιδιά σαν εκείνον τον λεβέντη που μέσα στο πένθος του δεν σας έβρισε χυδαία, δεν σας έστειλε στον αγύριστο αλλά άντεξε να σας μιλήσει . Με δυο νεκρούς στην οικογένεια του!

Πετάξτε από μέσα όλους αυτούς που σας τους έφεραν οι κομματάρχες στα πόδια σας, που σας τους σύστησαν οι εκλεκτοί σας, που σας τους επέβαλλαν τα συμφέροντα του κόμματος σας.

Συμβολίστε με την σύνθεση των ψηφοδελτίων την ειλικρινή σας συγγνώμη απέναντι στο μέλλον αυτής της χώρας. Απέναντι στις γενιές που κακοφορμίζουν ανάμεσα στο οικονομικό περιθώριο και την κοινωνική χυδαιότητα και κινδυνεύουν να χαθούν για πάντα από την καλώς εννοούμενη πολιτική. Αυτήν που αντέχει ακόμα και μπροστά στις μεγαλύτερες τραγωδίες να αρθρώνει Λόγο και να παίρνει αποφάσεις, δεσμευτικές για όλους μας.

Εσείς στα υπουργικά έδρανα και από κάτω στα κοινοβουλευτικά το μέλλον αυτής της χώρας. Έτσι πορεύονται οι γενιές πραγματικά μαζί και έτσι υπογράφονται τα νέα κοινωνικά συμβόλαια. Έτσι ζητάς ειλικρινή συγγνώμη κι έτσι συνεχίζεται η ζωή. Ειδάλλως λουστείτε την περιφρόνηση των γενιών που έρχονται, αντιμετωπίστε την χυδαιότητα που θα αρχίσει σαν βόρβορος τις επόμενες ημέρες να σας ρημάζει όλους και αφήστε την χώρα έρμαιο στα κοράκια της. Τέτοιες διακηρύξεις περιμένουμε πια. Με τέτοιες διακηρύξεις ζητάς πραγματικά συγγνώμη….