Σε συνέχεια της καταγραφής των προβλημάτων και προτάσεων του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου από το Επιμελητήριο Κοζάνης, πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη με την Ομοσπονδία επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων Κοζάνης την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Νίκος Σαρρής και ο Γραμματέας κ. Ευθύμιος Χασιώτης, ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων Κοζάνης.

Όπως αναφέρθηκε στη συζήτηση, η υφιστάμενη κατάσταση βρίσκει τους επαγγελματίες της περιοχής έντονα προβληματισμένους όσον αφορά τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους και του κινδύνου να εκτοξευθεί ο αριθμός των ανέργων στο άμεσο μέλλον, εάν δεν δρομολογηθούν άμεσα δράσεις που θα στηρίξουν το εμπόριο, την επιχειρηματικότητα και θα ενισχύσουν την εξωστρέφεια και την παραγωγικότητα, αλλά και παρεμβάσεις που θα λειτουργήσουν ανταποδοτικά των συνεπειών της απολιγνιτοποίησης.

Από κοινού συμφωνήθηκε να ζητηθεί η παρέμβαση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ώστε να κατατεθεί στην Κυβέρνηση μία ολοκληρωμένη πρόταση που θα περιλαμβάνει τη δημιουργία μίας ενεργειακής κοινότητας σε εκτάσεις της ΔΕΗ, όπου θα μπορούν να γίνονται επενδύσεις με φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις από επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας.
Παράλληλα, τονίστηκε η αναγκαιότητα συνεργασίας όλων των πολιτικών παραγόντων και φορέων της περιοχής για τον σωστό σχεδιασμό της επόμενης ημέρας και η στήριξη των επαγγελματιών της περιοχής με ειδικά μέτρα ελάφρυνσης και επιχορηγήσεις που θα βοηθήσουν τον επαγγελματικό κόσμο να συνεχίσει να λειτουργεί προς όφελος της οικονομίας και της απασχόλησης.