Ο Γιώργος Χριστοφορίδης, πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων Κοζάνης ζητά από το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης να προχωρήσει σε ένα ψήφισμα για την κατάργηση του άρθρου 178 του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου. Αυτό δίνει τη δυνατότητα σε δημοτικά συμβούλια να εκχωρούν υπηρεσίες ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας σε ιδιώτες με ισχνή πλειοψηφία και χωρίς τεκμηρίωση. Το επίπεδο παροχής υπηρεσιών στην Κοζάνη είναι πολύ υψηλό, όπως ανέφερε με τις υπηρεσίες να είναι υποστελεχωμένες. «Είμαστε υπέρ του δημοσίου χαρακτήρα των κοινωνικών υπηρεσιών» συνέχισε ζητώντας επιπλέον προσλήψεις

Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας τόνισε ότι διαχρονικά ο δήμος δεν είχε ποτέ την διάθεση για εκχώρηση υπηρεσιών στους ιδιώτες και αυτό αποδεικνύει και η πρόσφατη πρόσληψη 34 μόνιμων εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας. Μετά από έρευνα μάλιστα δεν κατάφερε να βρει τα μέλη και φορείς που αναδεικνύουν τη διοίκηση του κεφαλαίου, όπως ανάφερε με νόημα.

Ο Λευτέρης Ιωαννίδης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης τόνισε ότι στο δήμο Κοζάνης δεν υπάρχει η προοπτική εκχώρησης κοινωνικών υπηρεσιών στους ιδιώτες , οπότε η κίνηση του σωματείου των υπαλλήλων έγκειται στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης να τροποποιήσει το νόμο. Η διαδικασία προάσπισης δεν είναι ένα σύνθημα, συνέχισε , αλλά έχει να κάνει με την βελτίωση των υπηρεσιών.

Ο Βαγγέλης Σημανδράκος, αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών τόνισε ότι ποτέ δεν υπήρχε ζήτημα καλής λειτουργίας ή όχι της καθαριότητας, του πρασίνου ή του ηλεκτροφωτισμού οπότε και θα στηρίξουν το ψήφισμα. «Κάποια δεδομένα εργασιακά πρέπει να τα διαφυλάξουμε» είπε.

Ο Φώτης Κεχαγιάς για το εν λόγω θέμα τόνισε ότι ζούμε σε ελεύθερη οικονομία, το εργοστάσιο της ΕΔΑΔΥΜ ανήκει εξάλλου σε ιδιώτη. Η Κοζάνη στα σκουπίδια είναι μπροστά, αλλά τα δημοτικά τέλη είναι πανάκριβα .Επίσης επανάφερε θέμα του 80% του νερού ζητώντας να μπει στην συζήτηση άμεσα.

Συμπνέουμε με τους εργαζόμενους είπε ο Κυριάκος Μιχαηλίδης όταν ιδιωτικοποιούνται όλα και κάποια πρέπει να μείνουν κάτω από την σκέπη δημοτικών κρατικών οργάνων για την καλύτερη διασφάλιση εργασίας και προσφοράς.

Δεν μπορούμε να στηρίξουμε το ψήφισμα γιατί το πολυνομοσχέδιο αφορά ένα πλέγμα μέτρων κατά των εργαζομένων και όχι αποκλειστικά την τοπική αυτοδιοίκηση τόνισε ο Νόντας Στολτίδης.