Πατούλης: Συγχαρητήρια για την ευθύνη 250.000 νοικοκυριών χωρίς φως, Αδαμίδης: Αναλαμβάνουμε για λογαριασμό σας την ευθύνη να ζητήσουμε συγνώμη, γατί κανένας δεν άνοιξε το δρόμο

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης μίλησαν στο OPEN στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» για την ταλαιπωρία 250.000 νοικοκυριών που έμειναν χωρίς φως. Ο Γιώργος Αδαμίδης σημείωσε ότι «υπάρχει ένα ζήτημα που δεν μπορεί να το φορτώνεται ο ΔΕΔΔΗΕ. Πού να ήταν και ιδιωτική εταιρεία.. .Οι δομές της πολιτείες έπρεπε να είχαν ανοίξει τους δρόμους για να φτάσουν οι εναερίτες .Ο συντονισμός έχει την ευθύνη. Οι συνάδελφοι είναι τρία 24ωρα στο δρόμο χωρίς να έχουν πάει στο σπίτι τους. Δεν μπορεί να διανοίξει τους δρόμους ο ΔΕΔΔΗΕ, δεν έχει γκρέιντερ ούτε την ευθύνη της διάνοιξης των δρόμων. Τα συνεργεία όπου επιχειρούσαν με τα πόδια πήγαιναν , αλλά σε πολλά σημεία υπήρχε αδυναμία πρόσβασης και οι δήμοι και η περιφέρεια έχουν την ευθύνη διάνοιξης.. Την ευθύνη έχει η Πολιτική Προστασία, δεν μου άρεσε η εικόνα του περιφερειάρχη στο Σύνταγμα. Το επάγγελμα του εναερίτη είναι λειτούργημα και επιλογή. Για τα δέντρα η ευθύνη είναι του ιδιώτη όταν είναι στην ιδιοκτησία του και εκτός του δήμου. Είμαστε πολύ πιο υπεύθυνοι. Περισσότερα από 1.000 δέντρα έπεσαν και γίναμε και υλοτόμοι»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης απάντησε ότι «η Περιφέρεια άφησε ανοιχτούς όλους τους μεγάλους δρόμους ευθύνης και η φωτογραφία ανέβηκε ως μήνυμα για να δείξουμε ότι και εκεί χιονίζει. Τα δέντρα είχαν πέσει σε καλώδια, ηλεκτροφόρα σύρματα .Είδαμε ερπιστριοφόρο του ΔΕΔΔΗΕ που ήταν αραγμένα , δεν έκαναν τίποτα» « Συγχαρητήρια για την ευθύνη 250.000 νοικοκυριών χωρίς φως» είπε απευθυνόμενος στον κ. Αδαμίδη. «Θα έπρεπε να ντρέπεται γιατί τα 250.000 νοικοκυριά ήταν διασκορπισμένα στην Ιωνία, στο Μαρούσι και εκεί οι δρόμοι ήταν ανοιχτοί. .Δεν είδα πουθενά τον κ. Αδαμίδη. » συνέχισε ο κ. Πατούλης .

«Αναλαμβάνουμε για λογαριασμό σας την ευθύνη να ζητήσουμε συγνώμη, γατί κανένας δεν άνοιξε το δρόμο» απάντησε ο Γιώργος Αδαμίδης.

Ιωάννα Παπαδημητρίου