Το γενικευμένο lockdown που επιβλήθηκε στην χώρα μας ήταν αποτέλεσμα της ανεπάρκειας του κυβερνητικού σχεδιασμού για την λήψη μέτρων της υγειονομικής θωράκισης και προστασίας σε χώρους δουλειάς, στα σχολεία, αφήνοντας γυμνό και υποστελεχωμένο το δημόσιο σύστημα υγείας.

Χάθηκαν 8 πολύτιμοι μήνες, που με την θυσία των πολιτών βγήκαμε από το πρώτο κύμα της πανδημίας, αποκτώντας πείρα και διεκδικώντας μέτρα που θα θωράκιζαν την χώρα στο επερχόμενο δεύτερο κύμα όπως προέβλεπαν και οι ειδικοί. Υγειονομικοί, ταξικά σωματεία και εργαζόμενοι δείξαμε ότι κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή και ότι δεν μένουμε σιωπηλοί μπροστά στα δίκαια αιτήματα μας, αιτήματα που αφορούν στο αυτονόητο, την προστασία δηλαδή της υγείας μας και των οικογενειών μας.

Όλα αυτά βέβαια δεν μας κάνουν εντύπωση μιας και κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες φρόντισαν στο μέγιστο για την απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας κατοχυρώνοντας την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της, μιας και όλες ανεξαρτήτως λογαριάζουν την υγεία του λαού σαν εμπόρευμα στην λογική κόστους – οφέλους, μη λαμβάνοντας κανένα μέτρο για την ενίσχυση, την θωράκιση και προστασία του εργαζόμενου λαού.

Απέναντι στην ανησυχητική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το 2ο επιδημικό κύμα
-την αδυναμία στελέχωσης και λειτουργίας της ΜΕΘ Γ.Ν. Κοζάνης
-την οριακή κατάσταση της παθολογικής κλινικής με την υπερπληρότητα σε κλίνες
-την αναστολή των τακτικών ιατρείων και των χειρουργείων κατά 80%
-Και τη διαφαινόμενη μετατροπή του νοσοκομείου μας σε νοσοκομείο ” μιας νόσου”
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης και το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης στηρίζουμε τη κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα Υγειονομικών του ΓΝ Κοζάνης και του ΚΥ Σιάτιστας τη Πέμπτη 12 Νοέμβρη στην είσοδο του Νοσοκομείου στις 12:00πμ τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:
• Επίταξη των ιδιωτικών δομών και ένταξη τους σε ενιαίο κρατικό σχεδιασμό αντιμετώπισης της έκτακτης κατάστασης. Επίταξη και Όχι επιχορήγηση τους.
• Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων κ προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων 1ης γραμμής.
• Απαιτούμε εφεδρείες. Το προσωπικό ιδιαίτερα της παθολογικής κλινικής, των ΤΕΠ και του ΕΚΑΒ βρίσκεται στα όρια εξουθένωσης και είναι επικίνδυνο το μέτρο της αναστολής των κανονικών αδειών.
• Ενίσχυση σε προσωπικό και μέσα των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων.
• Ένταξη όλων στα Βαρέα και ανθυγιεινά.
• Ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς με μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ.
• Τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και της καραντίνας όπου απαιτείται χωρίς εκπτώσεις στα επιστημονικά κριτήρια.