Από φέτος το υπουργείο πολιτισμού αναγνώρισε με ΦΕΚ (77/Β/2022) τις σχολές παραδοσιακών οργάνων στα ωδεία. Έτσι όποιοι από τους σπουδαστές ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ένα τίτλο σπουδών (πτυχίο ή δίπλωμα) σε παραδοσιακά όργανα μπορούν να φοιτούν σε οργανωμένες τάξεις και τμήματα, να ακολουθούν ένα συγκεκριμένο κορμό ειδικών και υποχρεωτικών μαθημάτων τα οποία τους οδηγούν σε πτυχίο αναγνωρισμένο από το κράτος.

Το ωδείο μας από το Ιούλιο του 2022 είναι αναγνωρισμένο από το κράτος και πιστοποιημένο για τις σχολές της παραδοσιακής μουσικής (ΦΕΚ 3942/Β/25.7.2022), οι οποίες προστίθενται στις υπόλοιπες σχολές οργάνων, σύνθεσης, διεύθυνσης χορωδίας και ορχήστρας που λειτουργούν (αναγνωρισμένες από το κράτος, ΦΕΚ 1496/Β/20.6.2013) από τον Ιούνιο του 2013.

Φέτος θα λειτουργήσουν τμήματα
Ταμπουρά και Μπουζουκιού με υπεύθυνο καθηγητή τον Παντελή Μόσχογλου
Παραδοσιακών κρουστών με υπεύθυνο καθηγητή τον Γιάννη Βελισσάρη
Ακορντεόν με υπεύθυνο καθηγητή τον Δημήτρη ΜπισίρηΠαραδοσιακού Κλαρίνου με υπεύθυνο καθηγητή τον Απόστολο Κωσταβέλη
Ποντιακής Λύρας με υπεύθυνο καθηγητή τον Γιάννη ΒελισσάρηΠαραδοσιακού τραγουδιού με υπεύθυνη καθηγήτρια την Αγάπη Τσαΐδου
και θεωρίας της Παραδοσιακής μουσικής με υπεύθυνη καθηγήτρια τη Φωτεινή Γκιουλέκα

Επίσης θα δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν τα υποχρεωτικά μαθήματα που αντιστοιχούν στις σπουδές της παραδοσιακής μουσικής.

Υπεύθυνη καθηγήτρια για τα υποχρεωτικά θεωρητικά μαθήματα είναι η Φωτεινή Γκιουλέκα.

Τα μαθήματα των οργάνων γίνονται σε εβδομαδιαία βάση και είναι ατομικά ενώ τα μαθήματα των υποχρεωτικών μαθημάτων γίνονται ομαδικά σε οργανωμένα τμήματα.

Τα μαθήματα ξεκίνησαν.
Σας περιμένουμε
Πληροφορίες στα τηλ. 2461026126 και 2461039479
4.00-9.00 καθημερινά