Τρίτη 25 Ιαν. 2022….

Με θερμοκρασία -20° C ξημέρωσε η ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας, η οποία παρέμεινε σταθερά ΥΠΟ του μηδενός καθ’ όλη την διάρκεια της μέρας.

Αυτή την ώρα (18:15), τα παραποτάμια (της φωτογραφίας μας), επί Τουρκοκρατίας ανεγερθέντα, αρχοντικά σπίτια της πόλης, ΒΙΩΝΟΥΝ έναν ακόμα παγετό κατά την διάρκεια του υπερ-αιώνιου βίου τους.

Όπως αυτόν της 17-1-2012 που η θερμοκρασία «έδειξε» τους -26° C

ΣΕ κάθε περίπτωση, η ζωή κυλάει αρμονικά στην πόλη, αφού οι επιχειρήσεις της (ιδιαίτερα τα ξενοδοχεία, café, ταβέρνες κλπ) είναι ΕΜΠΕΙΡΕΣ και ΠΛΗΡΩΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΕΣ για την αντιμετώπιση παρόμοιων, ακραίων περιστάσεων.

Μόνο που οι παρατεταμένες συνθήκες παγετού ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ τους απλούς, ανήμπορους κατοίκους της περιοχής, πολλοί εκ των οποίων ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ να ανταπεξέλθουν στα υπέρογκα οικονομικά βάρη θέρμανσης.

Όμως, αυτή την ώρα, η σκέψη όλων των Φλωρινιωτών, εκτιμούμαι ότι συμπλέει με την άποψή μας για την ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ των αδερφών μας (ανά την ΕΛΛΑΔΑ και ιδιαίτερα την ΑΤΤΙΚΗ) που βίωσαν πρωτόγνωρες για αυτούς καταστάσεις, από την λαίλαπα του χιονιά (που επί σειρά δεκαετιών ταλαιπωρεί την περιοχή μας).

Επειδή, η «ΣΥΜΠΝΟΙΑ» και η «ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ», είθισται να αποτελέσει την ώθηση της ΣΥΜΠΝΟΙΑΣ και ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ των ανθρώπων ενός ένδοξου τόπου όπως αυτού της ανυπέρβλητης ΕΛΛΑΔΑΣ.

Πηγή fb: Μένουμε Φλώρινα