Η Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος συνεδριάζει σήμερα για το επίμαχο πολυνομοσχέδιο για τις ΑΠΕ και την προστασία του περιβάλλοντος που μεταξύ άλλων καταργεί και τη μετεγκατάσταση της Ακρινής . Ο Βουλευτής Νομού Πέλλας της ΝΔ, Διονύσης Σταμενίτης και ο Σωκράτης Φάμελλος βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης είναι εισηγητές.

Αν περάσει η επίμαχη διάταξη από την επιτροπή, θα φτάσει στην Ολομέλεια και εκεί θα κληθούν οι βουλευτές του Νομού Κοζάνης να πάρουν θέση, κάτι πιθανό πλέον μετά και την μετάθεση των εκλογών λόγω του δυστυχήματος στα Τέμπη. Η κατάργηση της μετεγκατάστασης είναι αναιτιολόγητη και ήρθε χωρίς καμιά διαβούλευση. .Άλλωστε μετά την απόφαση του ΣΤΕ δεν θα υπήρχε κανένα επιχείρημα για να χρησιμοποιηθεί πέραν του ότι δεν υφίσταται ρητή διάταξη νόμου, με την οποία να ορίζεται κάτι διαφορετικό ως προς την τύχη του εν λόγω οικισμού.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Σύλλογος Ανέργων Ακρινής προς τους πέντε βουλευτές της ΠΕ Κοζάνης και όλα τα κόμματα :Να προβάλετε ζήτημα αντισυνταγματικότητας της διάταξης για την κατάργηση της μετεγκατάστασης του οικισμού

Δικηγορικός Σύλλογος Κοζάνης:Αμφιβόλου νομιμότητας η απόφαση κατάργησης μετεγκατάστασης του εν οικισμού της Ακρινής

Χωρίς ουσιαστική διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής – Ο νομοθέτης και το ΣΤΕ

Καταργείται ο Νόμος περί μετεγκατάστασης της Ακρινής με σχέδιο νόμου