Σε δίκη σέρνεται στις 28 Νοέμβρη η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Αφροδίτης Ρέτζιου, ως κατηγορούμενη για παράβαση του νόμου περιορισμού των διαδηλώσεων, του περιβόητου νόμου Χρυσοχοΐδη, με την κατηγορία ότι αρνήθηκε «να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις» των αστυνομικών «όταν της υπεβλήθη σύσταση να μην καταλάβουν οι διαδηλωτές το οδόστρωμα σε κινητοποίηση έξω από το υπουργείο υγείας το 2020.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης όπως και εκατοντάδες σωματεία σε όλη την χώρα απαιτούμε την απόσυρση του κατηγορητήριου σε βάρος της Προέδρου της ΟΕΝΓΕ και την κατάργηση του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Μάταια προσπαθεί η κυβέρνηση να περιορίσει τις λαϊκές αντιδράσεις, δεν θα περάσει το δόγμα «νόμος και τάξη» απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας. Μέσω της αστυνομοκρατίας και με προαναγγελία βιομηχανίας δικογραφιών σε βάρος διαδηλωτών και συνδικαλιστών, θέλει να έχει ελεύθερο το πεδίο, με τους εργάτες και τη νεολαία φιμωμένους, για να επιβάλλει την πολιτική της εξαθλίωσης και της φτώχειας για τα κέρδη των λίγων.

Κοζάνη, 20.9.2022