Η έκδοση των φύλλων επίταξης για τους ιδιώτες γιατρούς της περιοχής μας από τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα ολοκληρώθηκε την Τρίτη .Μετά τις 20 επιτάξεις , 9 στο Μαμάτσειο και 11 στο Μποδοσάκειο , προστέθηκαν άλλες τέσσερις σε γιατρούς εκτός της περιοχής μας, δυο για την ενίσχυση του Μαμάτσειου και δυο για το Μποδοσάκειο, οι οποίοι για διάφορους λόγους πιθανόν να μην παρουσιαστούν.

Ήδη το πρωί της Πέμπτης υπογράφτηκαν στο Μαμάτσειο επτά συμβάσεις και στο Μποσοδάκειο έντεκα. Στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης επιστρατεύθηκαν κυρίως παθολόγοι, ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας παθολόγοι, γενικοί γιατροί, ένας πνευμονολόγος και δύο αναισθησιολόγοι. Γιατρός που επιτάχθηκε στο Μαμάτσειο είχε ήδη προσφερθεί να στηρίξει το ΕΣΥ, οπότε και ο μισθός του θα διαφοροποιείται σημαντικά από όσους διατάχθηκαν. Αναμένεται επίσης να αντικατασταθούν οι δύο αναισθησιολόγοι που επιτάχθηκαν στο Μαμάτσειο και αδυνατούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Νοσοκομείο.

Το πρωί ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χάρις Τσεβεκίδης βρέθηκε στο Μαμάτσειο εκεί που υπογράφτηκαν οι συμβάσεις των γιατρών εκφράζοντας την αντίθεσή του επί της διαδικασίας. Πέρα από αυτή τη διαφοροποίηση ενδιαφέρον έχει ότι στο Μποδοσάκειο έγιναν συνολικά 13 επιτάξεις και στο Μαμάτσειο 11. Με το Γενικό Νοσοκομείο της Κοζάνης να δέχεται το μεγαλύτερο όγκο περιστατικών και το Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας να ενισχύεται περισσότερο.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Επιτάσσονται 9 ιδιώτες γιατροί στο Μαμάτσειο και 11 στο Μποδοσάκειο