Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ του Αν. Υπουργού Ανάπτυξης κ. Ν. Παπαθανάση, του Βουλευτή Καστοριάς Ζ. Τζηκαλάγια του Βουλευτή Φλώρινας κ. Γ.Αντωνιάδη, των προέδρων των Επιμελητηρίων, Γρεβενών Νικολάου Ράμμου, Καστοριάς Μπάμπη Καραταγλίδη, Φλώρινας Σάββα Σαπαλίδη, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας (Γρεβενών-Καστοριάς-Φλώρινας), εξαιτίας του αυξημένου ενεργειακού κόστους, καθώς και τρόποι αντιμετώπισής του, μέσω επιδότησης των επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια των αντοχών τους, εξαιτίας των αυξήσεων στα τιμολόγια ενέργειας και του κόστους θέρμανσης.

Ο Αν. Υπουργός Ανάπτυξης κ. Ν.Παπαθανάσης, ο οποίος μέσα από νομοθετικές πρωτοβουλίες έχει στηρίξει την επιχειρηματικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη στην περιοχή, έδειξε πλήρη κατανόηση για την κρισιμότητα της κατάστασης.

Αποφασίστηκε άμεσα η σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης για την προσεχή Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, με την συμμετοχή των Υπουργών κ.κ Σταϊκούρα, Σκυλακάκη, Σκρέκα, Σκέρτσο με σκοπό την έκδοση προγράμματος χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις.

Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Ράμμος