Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ, στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών (Ελλάδας – Αλβανίας), πραγματοποίησε χθες (20-03-2024), σε περιοχή της Φλώρινας, συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες της Αλβανικής Αστυνομίας.

Την αλβανική αντιπροσωπεία υποδέχτηκαν, πέρα από τον κ. Γενικό, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας, Αστυνομικός Διευθυντής Παναγιώτης ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, Αστυνομικός Διευθυντής Νικόλαος ΕΞΑΡΧΟΣ, ο Τμηματάρχης Ασφάλειας και Αλλοδαπών της ΓΕ.Π.Α.Δ. Δυτικής Μακεδονίας, Αστυνόμος Α΄ Δημήτριος ΣΤΙΟΥΚΗΣ και η Υπασπίστρια της ΓΕ.Π.Α.Δ. Δυτικής Μακεδονίας, Αστυνόμος Β΄ Μάρθα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.

Από πλευράς Αλβανικής Αστυνομίας παρέστησαν o Γενικός Διευθυντής Αστυνομίας Περιφέρειας Κορυτσάς, Υποστράτηγος Gjovalin LOKA, ο Διευθυντής της Αστυνομίας Συνόρων και Μετανάστευσης Περιφέρειας Κορυτσάς, κ. Idajet ΗΟΧΗΑ, ο Υποδιευθυντής Αστυνομίας Περιφέρειας Κορυτσάς, κ. Ardrit ELMAZI και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κορυτσάς, κ. Gentian DIKO.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος σχετικά με την καταπολέμηση της οργανωμένης διασυνοριακής εγκληματικότητας, ιδίως στους τομείς της διακίνησης ναρκωτικών, της παράνομης μετανάστευσης, των κλοπών, καθώς και της παράνομης υλοτομίας.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επιβεβαιώθηκε η αγαστή συνεργασία μεταξύ των Αστυνομιών των δύο χωρών, η οποία αποτελεί τη βάση για την επίλυση διαφόρων ζητημάτων, που πιθανόν να προκύπτουν κατά την εκτέλεση των αστυνομικών τους καθηκόντων.

Οι συναντήσεις στελεχών των Αστυνομιών των δύο χωρών θα συνεχιστούν, σύμφωνα με το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας, καθώς κρίνονται απαραίτητες για την προστασία και ασφάλεια των πολιτών αμφοτέρων των χωρών.