Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης υποδέχθηκε στο γραφείο του, τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά, τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής και Στρατηγικής του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργο Χριστόπουλο, τη Βουλευτή της Ν.Δ. Καστοριάς Μαρία Αντωνίου και τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Καστοριάς Βασίλη Βελλίδη.

Παρόντες στη συνάντηση εργασίας ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Διονύσης Λίτσκας, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σάκης Ρήμος, ο Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας Μάνος Εγγλέζος και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Γιάννης Γκόγκας.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα εξής ζητήματα:

 Στην περαιτέρω ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καστοριάς, με στόχο την ασφάλεια των πολιτών, τη διαχείριση των κρίσεων και την πρόληψη των φυσικών καταστροφών.
 Στην οικονομική ενίσχυση του Δήμου Καστοριάς, ο οποίος αποτελεί έναν κατ’ εξοχήν ορεινό Δήμο και χρήζει ιδιαίτερης μεταχείρισης.
 Στη βελτίωση των υποδομών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς, με στόχο τις καλύτερες συνθήκες εργασίας των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Επιπρόσθετα, ο Δήμαρχος Καστοριάς και ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, τόνισαν ότι έχει βαρύνουσα σημασία η συνέχιση της αγαστής συνεργασίας μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Κεντρικού Κράτους, έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα οι προκλήσεις και τα ζητήματα που προκύπτουν.