ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ: “ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ”

Συνάντηση με τα μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου Κοζάνης ΑΓΓΙΖΩΟ είχε το πρωί της Δευτέρας ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και αρμόδιος για θέματα αδέσποτων, Γιάννης Γρηγοριάδης. Σε επικοινωνία του με το ράδιοΛόγος, ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση στο θέμα επανα-λειτουργίας της πενταμελούς επιτροπής του δήμου, η οποία είναι αρμόδια για όλες τις “καυτές” αποφάσεις σε ό,τι αφορά τα αδέσποτα στην πόλη.

“Η πενταμελής επιτροπή τώρα  τελευταία σταμάτησε και περιμέναμε τις προτάσεις τους . μάλιστα είχαμε συνάντηση με το φιλοζωικό σωματείο ΑΓΓΙΖΩΟ και συγκεκριμένα για όλα τα ζητήματα στα οποία μπορεί να υπάρχει μια καλή συνεργασία. Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο ζήτημα”, τόνισε ο κ. Γρηγοριάδης, λέγοντας πως ζήτησε από τα φιλοζωικά να κάνουν πρόταση για τη συμμετοχή ατόμων στην πενταμελή επιτροπή.  “Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε, προς το παρών δεν υπάρχουν άλλα ζητήματα και όλα τα πάνε καλά”, είπε χαρακτηριστικά.

Η ανάγκη να βρεθεί μια λύση για τα αδέσποτα είναι επιτακτική, σε ένα ζήτημα που ταλανίζει όλη την ελλάδα , με τον κ. Γρηγοριάδη να λέει πως το πρόβλημα αφορά όλη την Ελλάδα και θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή της υφιστάμενης νομοθεσίας, η οποία  είχε αποσυρθεί και με τις όποιες αλλαγές υπάρξουν θα τεθεί εκ νέου σε διαβούλευση. Μάλιστα, σημείωσε πως ο δήμος Κοζάνης είναι από τους λίγους που διαθέτουν ανάλογο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων. “Με το υπάρχων νομικό πλαίσιο δεν μπορεί να λυθεί το ζήτημα των αδέσποτων. Ο Δήμος Κοζάνης είναι από τους λίγους δήμους που διαθέτουν πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων, μάλιστα κανείς άλλος δεν διαθέτει πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων στη Δυτική Μακεδονία. Αλλά το πρόβλημα δεν λύνεται με την υπάρχουσα νομοθεσία επειδή δεν υπάρχει  κατάλληλη νομοθεσία”, καταλήγει.

Β.Σ.