Η Siemens Gamesa έχει αρχίσει να εξαργυρώνει την επιτυχία της όσον αφορά την ανάληψη έργων από το διαγωνισμό ΑΠΕ του Ιουλίου του 2018, όπου εξασφάλισε παραγγελίες για το 46% της ισχύος και πλέον προχωρά με την υλοποίηση των έργων.

Στα πλαίσια αυτά, η εταιρεία θα προμηθεύσει και θα εγκαταστήσει τις ανεμογεννήτριες για νέο αιολικό πάρκο της Vendavel στην Κοζάνη, καθώς οι δύο εταιρείες υπέγραψαν συμβόλαιο. Πρόκειται για το πρώτο συμβόλαιο που υπογράφει η SG με τη Vendavel και αφορά την παροχή και εγκατάσταση 10 ανεμογεννητριών τύπου SG 3,4-132 συνολικής ισχύος 35 μεγαβάτ.

Η εγκατάσταση πρόκειται να ξεκινήσει τον Αύγουστο του 2020 και να ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του ίδιου έτους, ενώ οι πύργοι των συστημάτων θα προμηθευτούν από εγχώριο κατασκευαστή. Παράλληλα, το συμβόλαιο προβλέπει τη συντήρηση για διάστημα 15 ετών.

Με τη συγκεκριμένη παραγγελία, η SG έφτασε σε σημείο να διαθέτει το 46% της συνολικής ισχύος που δημοπρατήθηκε σε εκείνο το διαγωνισμό, γεγονός που αναμένει ότι θα αυξήσει το μερίδιό της στην εγχώρια αγορά, το οποίο βρίσκεται σήμερα στο 20%.

 

Πηγή:https://energypress.gr