Έκφραση Συλλυπητηρίων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Νομού Κοζάνης συνήλθε εκτάκτως σε συνεδρίαση, σήμερα 6-12-2022 ημέρα Τρίτη, μετά την αναγγελία του θανάτου του Μεγάλου Ευεργέτη του Αθανασίου Γκέρτσου και αποφάσισε την έκφραση συλλυπητηρίων προς την οικογένειά του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Νομού Κοζάνης εύχονται ολόψυχα, ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του.

Ο Αθανάσιος Γκέρτσος γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1932. Μέχρι την ηλικία των 15 ετών η οικογένειά του διέμενε στην Ελλάδα. Στη συνέχεια μετεγκαταστάθηκε στη Ζυρίχη, όπου ο Αθανάσιος συνέχισε τις Γυμνασιακές του σπουδές. Σπούδασε στο πολυτεχνείο της Ζυρίχης από το οποίο έλαβε το δίπλωμα του Χημικού Μηχανικού. Στο ίδιο ίδρυμα ανηγορεύθη διδάκτωρ.
Εργάστηκε με επιτυχία στις οικογενειακές επιχειρήσεις σε διάφορες Χώρες. Από το 1977 έως το 2000 διετέλεσε Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Ζυρίχη. Βραβεύτηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση με το Μετάλλιο του Ελληνικού Τάγματος της Τιμής. Για τις υπηρεσίες του στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης του απένειμε τον τιμητικό τίτλο του Άρχοντος Ακτουάριου.

Συνεχίζοντας το έργο του πατέρα του προσέφερε πολλά τόσο στην Πόλη της Κοζάνης, όσο και στο Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών Νομού Κοζάνης.

Εκ μέρους του Συνδέσμου

Ο πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

Αγγέλης Πολυνείκης Χαμιζίδης Ιωάννης