του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα

Τις συλλυπητήριες (συνάμα και αναστάσιμες) Επισκοπικές Ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, στη Θεία Λειτουργία και στο ετήσιο μνημόσυνο της πρεσβυτέρας Κωνσταντίνας Κανταρτζή που τελέστηκε (Σάββατο, 10-6-2023, απόδοση της Πεντηκοστής) στον Άγιο Διονύσιο Βελβεντού, μετέφερε ο αρχιερατικός επίτροπος της Α.Π.Β. πρωτοπ. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας.

Στο ιερό μνημόσυνο συμμετείχαν οι πατέρες: πρωτοπ. Κωνσταντίνος Κώστας αρχιερατικός της Α.Π.Β. και εφημέριος Αγίου Διονυσίου Βελβεντού, πρωτοπ. Λουκάς Κουρκούτας εφημέριος Πλατανορρεύματος, Μοσχοχωρίου και Κρανιδίων, πρωτοπ. Αθανάσιος Γεωργιάδης εφημέριος Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βελβεντού, οικον. Αθανάσιος Παπαϊωάννου εφημέριος Ίμερας και Αύρας, οικον. Νικόλαος Κανταρτζής εφημέριος Μεσιανής, Κουβουκλίων και Μητροπολιτικού Εξωκλησιού Αγίου Βαραδάτου, οικον. Λάζαρος Βασδέκης εφημέριος Λευκάρων και Νεράιδας, και ο προσφάτως χειροτονηθείς διάκονος Κωνσταντίνος Παραλής.

Στα αναλόγια (δεξιό και αριστερό) έψαλαν οι ψάλτες: Γιώργος Στεργιόπουλος, Βασίλης Καρανώτας, Αριστείδης Σταμάτης, Αχιλλέας Καγιόγλου από τη Μεσιανή, Δήμητρα Κίτση-Βαλωμά.

Ως ευχή και ευλογία, από την Ποιμαντορική Εγκύκλιο Πεντηκοστής 2023 του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Παύλου, την κατάληξή της διάβασε στο εκκλησίασμα ο π. Κ.: ‘’..Ας αποτάξουμε το ΕΓΩ μας και ας γίνουμε ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Και Εκκλησία σημαίνει αγκάλιασμα, καθημερινή έκφραση και λειτουργία των χαρισμάτων του Αγίου Πνεύματος από όλους μας διά μετανοίας, εξομολογήσεως και προσελεύσεως στο Ποτήριο της Ζωής. Γένοιτο. Ο πνευματικός Σας Πατέρας, ο Επίσκοπος και Μητροπολίτης Σας. Ο Σερβίων και Κοζάνης Παύλος’’.

Η μνημονευθείσα πρεσβυτέρα Κωνσταντίνα υπήρξε σύζυγος του π. Νικολάου Κανταρτζή. Άξια, ευγενική και ευπρεπής σε όλα. Υποστηρικτική στο έργο του παπά της, στην οικογένειά της, στα παιδιά της και στα εγγόνια της. Αιωνία της η μνήμη. Καλό Παράδεισο. Καλή Ανάσταση.

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας
παπαδάσκαλος
12-6-2023