Το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ  συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης μίλησε για μια  αιφνιδιαστική απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ που δεν ήταν ούτε καν προεκλογική δέσμευση. “Εκεί που θα  περίμενε κανείς να δίνεται μια ώθηση στη μετοχή της ΔΕΗ είδαμε την μετοχή να έχει πτώση καθόλου δικαιολογημένη .Συνεχίζει να παραμένει το ποσοστό στο ΤΑΙΠΕΔ με 10,4%, άρα χάνεται η υποτιθέμενη δυνατή μειοψηφία, αφού μπορεί να τα πουλήσει εύκολα σε κάποια funds. Τίθενται πέρα από την τηλεθέρμανση και ζητήματα με τους ΤΟΕΒ και τους αγρότες. Την 19η Οκτώβρη θα γίνει προσπάθεια να μην προχωρήσει η Γ.Σ. μετόχων ζητώντας από  την κυβέρνηση να μην απεμπολήσει το δικαίωμα που έχει”. Αναφορά έγινε και  στο 49% του ΔΕΔΔΗΕ που θα πωληθεί στους Αυστραλούς την ίδια περίοδο. Στις 11 Οκτωβρίου υπάρχει προγραμματισμένη στάση εργασίας  και διανομή έντυπου υλικού. Παρασκευή 15 Οκτωβρίου θα ακολουθήσει συλλαλητήριο στην Μεγαλόπολη και την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στην Πτολεμαΐδα. 

Ο Μόσχος Μόσχου, πρόεδρος του Σπάρτακου τόνισε ότι το θέμα ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία .Οι επιπτώσεις δεν θα έχουν να κάνουν μόνο με τις τιμές του ρεύματος. Αν φύγει και το 17% θα είναι η ταφόπλακα δεν θα υπάρχει κοινωνικό πρόσωπο αναφερόμενος στο μεγάλο συλλαλητήριο για να στείλουμε ένα μήνυμα ότι είμαστε παρόντες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Στογιάννης σημείωσε ότι δεν συμφωνεί με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ. “Θα δώσουμε τον αγώνα μας”. Ο Σάκης Μάστορας με τη σειρά του ζήτησε να αντιδράσουμε για την απώλεια του κοινωνικού χαρακτήρα της ΔΕΗ .Δεν μπορεί η περιοχή που σήκωσε όλο τον εξηλεκτρισμό να βρίσκεται εκτός νυμφώνος είπε  αναφέροντας τον διαφορετικό πλέον τρόπο διαπραγμάτευσης στην τιμή της τηλεθέρμανσης με τη ΔΕΗ.

Ιωάννα Παπαδημητρίου