Σ Υ Γ Χ Α Ρ Η Τ Η ΡΙΟ

Στο Φιλαλθητικό σωματείο που καλλιεργεί τα αγωνίσματα του Στίβου.

Συγχαίρω τους αθλητές και τις αθλήτριες που πήραν μέρος στους αγώνες του Στίβου οι οποίοι τελέστηκαν στα Ιωάννινα και κατέλαβαν την 3η θέση με 93 βαθμούς από τα 45 σωματεία που συμμετείχαν.

Επίσης συγχαίρω και τους δύο προπονητές Γ. Θεοδωρίδη και Π. Παπαστέργιο για την επιτυχία των αθλητών/τριων τους. Να σημειωθεί ότι ο Γεώργιος Θεοδωρίδης ως αθλητής της Φιλαθλητικού είχε κατακτήσει τη δεύτερη θέση στο αγώνισμα των 60 μέτρων στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τρίτη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Ιαπωνία. Λαμβάνοντας Μετάλλια Ο Δεύτερος προπονητής-Γυμναστής είναι από τα νεώτερα στελέχη του σωματείου με διακρίσεις ως αθλητής και σήμερα είναι Γυμναστής. Προπονητής των παραπάνω ήταν ο Στάθης Ρούσος Γυμναστής –Καθηγητής, από τα πρώτα στελέχη του ΣΕΓΑΣ. ¨ένα ολοκληρωμένος προπονητής σε γνώσεις, κατάρτιση , ταπεινότητα και αγάπη για τον αθλητισμό, προσηλωμένος στις Αρχές του Αθλητισμού. Διετέλεσε και συνεργάτης των προπονητών της Εθνικής του ΣΕΓΑΣ. Και σήμερα ακόμη ως συντ/χος βοηθάει την ομάδα.

Η επιτυχία αυτή του Φιλαθλητικού είναι μία από τις πάρα πολλές επιτυχίες των αθλούμενων Νέων της Κοζάνης , που Γυμναστές, προπονητές και αθλητές με διακρίσεις και μετάλλια είναι πάνω από τριακόσια (300) άτομα . θα τα καταγράψουμε με όλα τα στοιχεί τους και θα τα δημοσιεύσουμε γιατί ανήκουν στην τοπική ιστορία του Αθλητισμού της Κοζάνης. Είναι δε, αυταπόδεικτη απάντηση, στην ακατανόητη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου στην ονοματοδοσία του κλειστού Γυμναστηρίου Λευκόβρυσης. Η προ ημερών κατάκτηση των αθλητών του Φιλαθλητικού τις τρίτης τη θέσης με 93 βαθμούς στου αγώνες των Ιωαννίνων.

Γιάννης Κορκάς
Πρώην Πανελλήνιο Αθλητικό στέλεχος