Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Σε ένα κτήριο θα στεγάζονται από το προσεχές διάστημα όλες οι υπηρεσίες πρόνοιας του Δήμου Κοζάνης , οι οποίες σήμερα είναι διάσπαρτες σε τέσσερις υπηρεσίες. Στόχος είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και να είναι όλες οι υπηρεσίες συγκεντρωμένες, αφού έχουν συναφείς ειδικότητες. Οπότε, όλες οι υπηρεσίες της πρόνοιας από το προσεχές διάστημα θα στεγάζονται στην έδρα της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου (παλιό γυμνάσιο Χριστοφορίδη).

koutsosimos
Όπως είπε σχετικά, μιλώντας στον “Π.Λ.” ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Μανώλης Κουτσοσίμος , αφορά όλες τις υπηρεσίες πρόνοιας που μέχρι πρότινος ήταν στο Δήμο, στην Πολεοδομία, στην παλιά Νομαρχία, ενώ οι κοινωνικοί λειτουργοί του δήμου είχαν έδρα στο χώρο του Κ.Η.Φ.Η. Ήδη γίνονται οι απαραίτητες εργασίες και διαμορφώνεται ο χώρος που θα στεγάσει όλες τις υπηρεσίες σε ένα κτήριο και αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, για το πότε θα γίνει αυτό, με στόχο την ενημέρωση του κοινού.

Νέες προσλήψεις με 2μηνα στους παιδικούς σταθμούς λόγω καθυστερήσεων στην Κοινωφελή;

paidikoi2
Εντωμεταξύ, ο δήμος Κοζάνης αναμένει τα αποτελέσματα των επιτυχόντων μέσω Κοινωφελούς Εργασίας, προκειμένου να καλύψει τις αναγκαίες θέσεις βρεφοκόμων, μαγείρων και καθαριστριών στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς. Ήδη έγινε ήδη μια προκήρυξη διμήνου , με την οποία απασχολείται το υπάρχον προσωπικό και με τη λήξη αυτού ο δήμος έχει εγκρίνει ήδη για νέο δίμηνο. “Αν η Κοινωφελή Εργασία δεν βγει μέχρι τις 13 Νοεμβρίου, τότε θα χρειαστεί να πάρουμε εργαζόμενους με δίμηνο, πάλι.”, είπε σχετικά ο Κουτσοσίμος, αφού δεν μπορούν να μείνουν οι παιδικοί σταθμοί χωρίς προσωπικό. πρόκειται για 14 άτομα, σε ειδικότητες βρεφονηπιοκόμων, μαγείρων και καθαριστριών.

Μικρή οικονομική ενίσχυση ενόψει γιορτών…
Εντωμεταξύ, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, αναμένεται και φέτος να δοθούν από την πρόνοια του δήμου Κοζάνης μικρά επιδόματα ως έκτακτη ενίσχυση σε αδύναμες οικονομικά, οικογένειες. Προ των Χριστουγέννων, πρόκειται να δοθούν συνολικά, 200 “επιταγές” από 50 ευρώ, ως μια συμβολική κίνηση σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη.
Στο ίδιο μήκος κύματος, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κοζάνης θα κάνει κάποιες μικρές γιορτές και εκδηλώσεις, προ των εορτών. Μάλιστα η μια εξ αυτών θα αφορά τις μονογονεϊκές οικογένειες, με καλεσμένα 50-60 παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών. Ανάλογη εκδήλωση θα γίνει και με το Βοήθεια στο Σπίτι.

Συσσίτια και σακούλες με τρόφιμα σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες

sysitia4
Την ίδια ώρα, συνεχίζουν τη λειτουργία τους τα συσσίτια του Δήμου Κοζάνης, εξυπηρετώντας συνολικά 200 συμπολίτες μας. Καθημερινά δίνονται μερίδες φαγητό σε συμπολίτες μας που είναι ανήμποροι και δεν μπορούν να μαγειρέψουν, ενώ σε συμπολίτες που δυσκολεύονται οικονομικά αλλά έχουν τη δυνατότητα να μαγειρέψουν, δίνονται σακούλες με τρόφιμα.
Επίσης, για τους άπορους της περιοχής Ελλησπόντου και Υψηλάντη, ο δήμος μέσω των κοινωνικών του λειτουργών, επειδή επί του παρόντος δεν υπάρχει η δυνατότητα για επέκταση του συσσιτίου, βοηθάει με άλλους τρόπους όπως με σακούλες τροφίμων, καύσιμα, ξύλα για τη σόμπα κ.ο.κ. Αυτή η δράση αφορά 50-60 άτομα.

Β.Σ.