Το ΠΑΜΕ , οι γουνεργάτες, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και οι οικοδόμοι συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης κόντρα στο εργατικό νομοσχέδιο. Ο Νόντας Στολτίδης ανέφερε ότι : «Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ , στον Κουκουτάρη, στην ΕΠΑΔΥΜ φοβούνται να ψελλίσουν ακόμα και τη λέξη δικαίωμα μήπως βρεθούν στην ανεργία. Ευθύνη για το ξήλωμα των εργατικών δικαιωμάτων έχουν όλες οι κυβερνήσεις. Ρόλο στο να περάσει κλίμα αποδοχής στο νόμο έπαιξε και η αξιωματική αντιπολίτευση με δήλωση βουλευτή της ότι όσο μαζική είναι η ανεργία ο νόμος θα περάσει»
«Εσείς περάσατε το νόμο» είπε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση «που μας στέρησε τη δυνατότητα να προκηρύξουμε απεργία σε σούπερ μάρκετ και εμπόριο γιατί απαιτείται το 50% για να προκηρυχθεί» . Μίλησε για τον περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. «Κοροϊδεύετε τον κόσμο όταν του λέτε ότι υπάρχει καλή απολιγντιτοποίηση με τις ενεργειακές κοινότητες και την ενεργειακή δημοκρατία».
Τι είπε για το συνέδριο της Κυριακής
« Την Κυριακή ζήσαμε την παρωδία που ονόμασαν συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης. Βιώσαμε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο συνεπές ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα με την προσπάθεια αποκλεισμού πέντε σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Οι εργοδοτικοί κυβερνητικοί συνδικαλιστές με την προστασία ισχυρής αστυνομικής δύναμης με ΕΚΑΜ , ασφαλίτες, με την υψηλή καθοδήγηση του ίδιου αστυνομικού διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας προσπάθησαν να μας πετάξουν έξω από το Εργατικό Κέντρο. Μπροστά στα τραγικά αποτελέσματα της απολιγνιτοποίησης φοβούνται την μόνη δύναμη που μπορεί να αποτρέψει τα σχέδιά τους. Τους ενδιαφέρει να κυκλοφορούν κλίμα ομοθυμίας ότι οι εργαζόμενοι συμφωνούν με τα σχέδιά τους για τη μετατροπή της περιοχής σε σύγχρονο Ελντοράντο και το περιβάλλον βορά στα σχέδιά τους .
Σχέδιο που υλοποίησαν χέρι -χέρι οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές με τις δυνάμεις καταστολής που προσπάθησαν να αποκλείσουν εκλεγμένους αντιπροσώπους. Θα τους δώσουν το ανάλογο τίμημα για την εκδούλευση αυτή με προγράμματα κατάρτισης μέσα από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης που θα διαχειριστεί το Εργατικό Κέντρο. Δεν τους πέρασε ούτε θα τους περάσει. Ας ψάξουν αλλού διάφοροι καλοθελητές όπως ο βουλευτής της Ν.Δ. Μιχάλης Παπαδόπουλος που δεν ντράπηκε να ξεστομίσει τις ανυπόστατες κατηγορίες του για συνδικαλιστικά καταγώγια. Στους ομοϊδεάτες του συνδικαλιστές θα βρει την βρώμα της νοθείας και της λαμογιάς και τα αποκλειστικά προνόμια που τους εξασφαλίζουν για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά».
Ιωάννα Παπαδημητρίου



















