ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟ ΕΣΥ

Την Παρασκευή 19 Απρίλη επισκέπτεται το νοσοκομείο της πόλης μας ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Τη στιγμή που όλα τα νοσοκομεία της περιοχής μας στενάζουν από την υποστελέχωση και το χαμηλά αμειβόμενο προσωπικό έρχεται στο νοσοκομείο της πόλης μας ένας από τους βασικούς εκφραστές των αναδιαρθρώσεων στην υγεία, των συμφερόντων των εταιριών που λυμαίνονται τον χώρο της υγείας και των ΣΔΙΤ, για να πουλήσει καθρεφτάκια στους εργαζόμενους και στους ασθενείς λες και είμαστε ιθαγενείς.

Τι έρχεται ακριβώς να επισκεφτεί ο υπουργός της ΝΔ; Τις υποστελεχωμένες κλινικές που δεν έχουν γιατρούς για να καλύψουν τις εφημερίες; Τα υποστελεχωμένα εξωτερικά ιατρεία που οι ασθενείς ψάχνουν ραντεβού για 1-2-3 μήνες;
Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης και η κυβέρνηση του, έθεσαν σε λειτουργία τα απογευματινά ιατρεία και τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή. Δηλαδή αν πληρώσουν οι ασθενείς γιατί θα έχει ραντεβού; Αν πληρώσουν γιατί θα μπουν πιο γρήγορα στο χειρουργείο; Έτσι η κυβέρνηση νομιμοποιεί το φακελάκι. Το φακελάκι νόμιμο ή παράνομο δεν είναι επιλογή! Είναι εκβιασμός!

Με τα απογευματινά χειρουργεία εξωθούν το προσωπικό σε υπερεργασία και εργασιακή εξουθένωση, μέσα σε συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας και απαξίωσης, πατώντας πάνω στην άθλια πραγματικότητα που έχουν διαμορφώσει οι χαμηλοί μισθοί όλα αυτά τα χρόνια στην υγεία. Παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία τους γύρισαν την πλάτη και δε συμμετέχουν στο έγκλημα.

Τη στιγμή που διαφημίζουν ανακαινίσεις και προμήθειες, απολύουν συμβασιούχους, στέλνουν στην ανεργία εργαζόμενους που βρίσκονται στο όριο για τη συνταξιοδότηση τους και βάζουν τους ακριβοπληρωμένους εργολάβους σε υπηρεσίες του νοσοκομείου (καθαριότητα-σίτιση-φύλαξη). Ρωτάμε: ποιος κερδίζει από αυτή την πολιτική; Σίγουρα όχι οι εργαζόμενοι.

Οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι διατρανώνουμε την αντίθεση μας στις αντιλαϊκές και απάνθρωπες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που αντιμετωπίζει την υγεία σαν εμπόρευμα και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

– Να μην εφαρμοστεί η απογευματινή επί πληρωμή λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων. Λέμε όχι στην άλωση των δημόσιων νοσοκομείων από τα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα.
– Ικανοποίηση εδώ και τώρα των μισθολογικών αιτημάτων των εργαζομένων στην υγεία. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας.
– Ένταξη στα ΒΑΕ. Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους υγειονομικούς.
– Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία απόλυση συμβασιούχου, εργολαβικού εργαζόμενου.
– Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία. Κατάργηση όλων των πληρωμών (άμεσων και έμμεσων) των ασθενών.

Καλούμε το λαό της πόλης μας να συμμετέχει στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 19 Απρίλη και ώρα 10:30πμ στο προαύλιο του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.