Γύρω στις 10:15 θα ξεκινήσει η επιχείρηση απεγκλωβισμού των τεσσάρων κατοίκων του Καταφυγίου Βελβεντού με super puma. Διασώστης θα κατέβει από το ελικόπτερο για να βοηθήσει τους κατοίκους που θα μεταφερθούν κατόπιν επιθυμίας τους στο Νομό Πιερίας, όπου και κατοικούν και μόνιμα. Το στρατιωτικό ελικοδρόμιο του Λιτοχώρου είναι δίπλα στο Καταφύγι και εκεί πιθανόν να γίνει η προσγείωση.

Παράλληλα θα συνεχιστούν και οι εργασίες διάνοιξης του δρόμου που όταν ολοκληρωθούν θα επιτρέψουν στους κατοίκους να πάρουν και τα αυτοκίνητά τους. Η απόφαση για τον απεγκλωβισμό με super puma λήφθηκε την Κυριακή το μεσημέρι για την ασφάλεια των κατοίκων που παραμένουν χωρίς ρεύμα από την Τρίτη. Η προσπάθεια διάνοιξης του δρόμου με μικρή μπουλντόζα και τα εκατοντάδες πεσμένα δέντρα δεν επέτρεξαν την προσέγγιση του χωριού.

Υλοτόμοι του δήμου Βελβεντού συμμετέχουν από την Τέταρτη στην επιχείρηση. Το δεύτερο μηχάνημα αποκλείστηκε λόγω της στενότητας του δρόμου .Οι κάτοικοι είναι καλά και κάποιοι είχαν ήδη αποχωρήσει όταν ενημερώθηκαν από το δήμο για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Ιωάννα Παπαδημητρίου