ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Με περισσότερα από εβδομήντα τακτικά και έκτακτα θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδρίασε το πρωί της Τρίτης η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Αναλυτικότερα, στην οικονομική επιτροπή εγκρίθηκαν πολλές εγκρίσεις όρων δημοπράτησης έργων , γεγονός που σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ηλία Κάτανα, δείχνει τον αναπτυξιακό χαρακτήρα της περιφέρειας , σε διακηρύξεις και αναθέσεις έργων.

Τα εν λόγω έργα αφορούν τη μελέτη Αλιάκμονα- Άργος Ορεστικό, εγκρίθηκαν οι όροι ασφαλτόστρωσης του δρόμου Κλεισούρας – Βλάστης , κατασκευή γηπέδων 5Χ5 στο Πρωτοχώρι, με προϋπολογισμό 127.000 ευρώ , έγκριση δημοπράτησης όρων διακήρυξης ανάπλασης στη Μηλιά Κοζάνης με 14.325 ευρώ προϋπολογισμό, έγκριση δημοπράτησης για την επισκευή συντήρησης οδοστρώματος Κοζάνης – Λάρισας, έργο 600.000 ευρώ, αλλά και επισκευή και συντήρηση δύο γεφυρών στο Δίλοφο και την Πλατανιά Βοΐου, με 19.000 ευρώ προϋπολογισμό.

Ακόμη, εγκρίθηκε η  διακήρυξη επισκευής και συντήρησης των ηλεκτρονικών πινακίδων – ραντάρ σε όλη την ΠΕ Κοζάνης, με 24.000 ευρώ προϋπολογισμό. Ακόμη, εγκρίθηκε η συντήρηση του οδικού δικτύου Παλαιογράτσανο – Καταφύγι με 340.000 ευρώ , ενώ ακόμη εγκρίθηκε και η διαμόρφωση των κοιμητηρίων στην Τ.Κ. Ρυμνίου με 193.000 ευρώ προϋπολογισμό, που κρίνεται σημαντικό από τους κατοίκους.

Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δαπάνη για τη φιλοξενία των αρχηγών του πυροσβεστικού σώματος για όλη τη Βαλκανική χερσόνησο, ενόψει της Βαλκανικής άσκησης των πυροσβεστικών σωμάτων  Ελλάδας – Αλβανίας – Σκοπίων και Βουλγαρίας , που θα γίνει για πρώτη φορά στη χώρα . Η εν λόγω συνάντηση θα γίνει στο Μηλοχώρι Εορδαίας , στις 11.30 το πρωί της Πέμπτης.

Όπως κατέληξε ο κ. Κάτανας, όλες οι αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής αφορούν έργα που στοχεύουν στη βελτίωση των πολιτών της Περιφέρειας και τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών.

Β.Σ.