Την πρόοδο των προγραμμάτων για την απασχόληση που υλοποιούνται στην ΠΕ Κοζάνης και την εφαρμογή των μεταρρυθμιστικών προβλέψεων του νέου νόμου 4921/2022, συζήτησε με τον πρόεδρο του Οργανισμού ο βουλευτής του Νομού Κοζάνης, ενώ επιπλέον του ζήτησε την προκήρυξη και νέων προγραμμάτων για γυναίκες, νέους και μακροχρόνια άνεργους.

Μετά τη συνάντηση ο κύριος Βουλευτής δήλωσε σχετικά:
“Ο νόμος που ψηφίσαμε πριν από ένα μήνα φέρνει καινοτόμες εφαρμογές και λύσεις στον τομέα της απασχόλησης και έτσι η ενισχυμένη -και ψηφιακά- Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, θα μπορεί με ενεργητικές πολιτικές να επιτελεί τον στόχο της αναβάθμισης των δεξιοτήτων των εγγεγραμμένων σε αυτήν και να τους δίνει τα κατάλληλα εφόδια, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Επιπλέον:
– Η καταβολή της ενίσχυσης των 300 ευρώ για τους άνεργους άνω των 5 ετών, για την κατάρτιση Ατομικού Σχεδίου Δράσης, αναμένεται να κινητοποιήσει αυτή την κατηγορία συμπολιτών μας.
– Η εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων θα εξασφαλίσει ότι οι παροχές που συνδέονται με την αναζήτηση εργασίας θα φτάσουν σε όσους τις έχουν πραγματικά ανάγκη.
– Η καταβολή του μισού επιδόματος ανεργίας σε όσους βρούνε δουλειά κατά την περίοδο ισχύος του επιδόματος ανεργίας μέχρι και τη λήξη του θα επιβραβεύσει αυτόν που θέλει να εργαστεί αντί να μένει εκτός της αγοράς και να εισπράττει ένα επίδομα.
– Και η δημιουργία χώρων φύλαξης βρεφών μέσα στις επιχειρήσεις, θα αποτελέσει μία καινοτόμα και σπουδαία δράση για τις νέες μητέρες.

Όπως ενημερώθηκα από τον φίλο Πρόεδρο της ΔΥΠΑ, έχει ήδη δρομολογηθεί η εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων, οι οποίες αναμένεται να έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στον χώρο της απασχόλησης.

Τέλος, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά που έχει η ανεργία στον τόπο μας, επισήμανα τη χρησιμότητα στοχευμένων προγραμμάτων για νέους, γυναίκες και μακροχρόνια άνεργους, κατηγορίες στις οποίες εντοπίζονται οι μεγαλύτερες ανάγκες στην ΠΕ Κοζάνης και έλαβα τη διαβεβαίωση ότι σύντομα θα υπάρξουν σχετικές δράσεις σε αυτή την κατεύθυνση.”