Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής ΣΔΑΜ (Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης) κ. Κωστή Μουσουρούλη, θα έχει την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία του νέου κόμματος των Πράσινων. Η Συντονιστική Επιτροπή ΣΔΑΜ είναι το επίσημο όργανο συντονισμού του κυβερνητικού έργου για τη μετάβαση των λιγνιτικών περιοχών στη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη.

Η συνάντηση έχει ζητηθεί από την πλευρά των Πράσινων, και είναι προγραμματισμένη για τις 4 το απόγευμα στα γραφεία της Συντονιστικής Επιτροπής ΣΔΑΜ, στην οδό Κοραή 4. Αίτημα για ανάλογη συνάντηση έχουν καταθέσει οι Πράσινοι, από τα τέλη Ιουλίου, και προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκα.

Οι Πράσινοι έχουν καταθέσει Πρόταση Διαλόγου για συμμετοχική Πράσινη Μετάβαση στη Δυτική Μακεδονία, με στηριγμένη στη σύνδεση του φυσικού πλούτου της περιοχής με τις δυνατότητες για βιώσιμη παραγωγή και αποθήκευση καθαρής ενέργειας. Επίσης, πραγματοποίησαν περιοδεία διαλόγου στην περιοχή, όπου είχαν επαφές με την αυτοδιοίκηση και πλήθος τοπικούς φορείς.

Στη συνάντηση της Τετάρτης οι Πράσινοι θα καταθέσουν και θα συζητήσουν τις προτάσεις τους, όπως επικαιροποιήθηκαν μετά τις επαφές της περιοδείας, και θα ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις.