Ο Χαράλαμπος Βλάχος ,45 χρονών από την Κοζάνη πατέρας τριών παιδιών έχασε τη ζωή του στις 22 Ιουλίου 2011 στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου. Δούλευε σε εργολάβο για λογαριασμό της τηλεθέρμανσης και σκοτώθηκε όταν έγινε έκρηξη σε δεξαμενή όπου εργαζόταν ως ελαιοχρωματιστής και εκτελούσε εργασίες αμμοβολής. Πιθανολογείται ότι η έκρηξη έγινε από σπινθήρα που μάλλον δημιούργησε ο ελαττωματικός προβολέας που χρησιμοποίησε ο άτυχος εργαζόμενος στο εσωτερικό της δεξαμενής για φωτισμό.

Ο Χαράλαμπος Βλάχος σκοτώθηκε μετά από καθολικά εγκαύματα τα οποία υπέστη και ασφυξία. Η «ΠΡΟΜΕΤ» είχε αναλάβει ως ανάδοχος από τη ΔΕΥΑΚ την εκτέλεση της υπηρεσίας: «αμμοβολή και βαφή δεξαμενών νερού της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης». Έπειτα από την εκδίκαση της υπόθεσης υπήρξε η απόφαση του Μονομρλούς Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας, την οποία προσέβαλαν οι οικείοι του Χ. Βλάχου .Συζητήθηκε στις 19-1-2021 και δημοσιεύθηκε νέα απόφαση σε Τμήμα του Αρείου Πάγου, η οποία αναίρεσε την απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας και κράτησε την υπόθεση ώστε να συζητηθεί επί της ουσίας στον Άρειο Πάγο.

Όπως αναφέρει η απόφαση της ΔΕΥΑΚ το γεγονός ότι ο χειρισμός της υπόθεσης είναι δύσκολος και έχει σοβαρές οικονομικές συνέπειες για την επιχείρηση ,κρίνεται απαραίτητη η παράσταση δικηγόρου της Θεσσαλονίκης που χειρίζεται την υπόθεση στον Άρειο Πάγο και είναι εμβριθής γνώστης της υπόθεσης.

Ι.Π.