Συνεδρίασε τη Δευτέρα το απόγευμα το τοπικό συμβούλιο Ακρινής για τα διαδικαστικά θέματα της ψηφοφορίας μεταξύ μετεγκατάστασης του οικισμού και εναλλακτικού σχεδίου. Στις 4 Δεκεμβρίου θα στηθούν οι κάλπες με τους κατοίκους να ψηφίζουν με φυσική παρουσία και όχι διαδικτυακά, όπως αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία με ψήφους 3-2. Δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο της Ακρινής καθώς και όσοι είναι μόνιμοι κάτοικοι της Ακρινής που αποδεικνύεται με πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας, άσχετα αν ασκούν αλλού το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ο Θεοχάρης Καζαντσίδης, πρόεδρος της Ακρινής πρότεινε το Πολύκεντρο ως χώρο ψηφοφορίας και ως ημερομηνία την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου για να παρίστανται και ετεροδημότες και να υπάρχει η καλύτερη δυνατή συμμετοχή. Το αποτέλεσμα θα είναι δημοκρατικότερο με αυτό τον τρόπο κατά τη γνώμη του και δεν θα χρειαστεί να επιβαρυνθούν. Έθεσε εκ νέου και το θέμα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας. Τα ψηφοδέλτια, θα είναι τρία λευκό, μετεγκατάσταση και εναλλακτικό σχέδιο

Την πρώτη Κυριακή του Δεκεμβρίου πρότεινε ο Χαράλαμπος Πουτογλίδης για να μην επηρεαστούν οι γιορτές. Επίσης ζήτησε να ψηφίσουν οι κάτοικοι με εκλογικούς καταλόγους και φυσική παρουσία και όχι διαδικτυακά. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Σισμανίδης και ο κ. Μουρατίδης που επίσης ήταν κατά της διαδικτυακής ψηφοφορίας και της διεξαγωγής της ψηφοφορίας στις 28 Δεκεμβρίου.

Τελικά τέθηκε σε ψηφοφορία το θέμα της διενέργειας εκλογών είτε στις 28 Δεκεμβρίου με εξ αποστάσεως ψηφοφορία είτε της διεξαγωγής εκλογών στις 4 Δεκεμβρίου με φυσική παρουσία. Κατά πλειοψηφία ορίστηκε η 4η Δεκεμβρίου με φυσική παρουσία.

«Πήραμε συμπληρωματικές αποφάσεις για τη διαδικασία της ψηφοφορίας. Η αγωνία μου είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή για να γίνει το αποτέλεσμα αποδεκτό και να απηχεί στην πλειοψηφία της Ακρινής» τόνισε ο πρόεδρος.

Ο Κώστας Πουτακίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Ανέργων αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα που είναι άτυπο. «Αφού είναι άτυπο γιατί το κάνεις; Σε ποιο υπουργείο θα πάει αυτό; Μήπως είναι και παράνομο; Αν βγει το εναλλακτικό θα εφαρμοστεί; Αν βγει η μετεγκατάσταση θα γίνει; Γιατί δεν περιμένουμε την απόφαση του ΣΤΕ και μετά να πράξουμε; Αν προκύψει θέμα μετεγκατάστασης και έχει επιλεγεί το εναλλακτικό τι θα γίνει; Αν κάποιος προσφύγει κατά του αποτελέσματος της ψηφοφορίας τι θα γίνει;»

Ιωάννα Παπαδημητρίου