Η “ΕΜΠΛΟΚΗ” ΜΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ!

– Τι απαντάει ο Γενικός Διευθυντής της ΔΙΑΔΥΜΑ για τα σκουπίδια του Δήμου Κέρκυρας

Στις 15 Φεβρουαρίου θα έρθει προς συζήτηση στη Γενική Συνέλευση των μετόχων η απόφαση για το εάν η ΔΙΑΔΥΜΑ θα δεχθεί στον ΧΥΤΑ της τα απορρίμματα της Βέροιας (όπως άλλωστε γίνεται τα τελευταία 5 χρόνια, μετά από σχετική συμφωνία που υπήρχε). Στο αντίστοιχο αίτημα του Δήμου Κατερίνης, για το οποίο πολλά έχουν ακουστεί, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΙΑΔΥΜΑ Δημοσθένης Μαυρίδης μιλώντας στον “Π.Λ.” , σήμερα, ξεκαθαρίζει πως το αίτημα δεν θα έρθει προς ψήφιση στη γενική συνέλευση των μετόχων, σε λίγες ημέρες, αν πρώτα δεν έχουν το αντίστοιχο έγγραφο από τον ΦΟΔΣΑ (Περιφερειακός Σύνδεσμος Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας) όπου ανήκει ο Δήμος Κατερίνης!

Ουσιαστικά, αυτή η εξέλιξη βάζει “φρένο” στο αίτημα του Δήμου Κατερίνης να έρθουν τα σκουπίδια τους στον ΧΥΤΑ της περιοχής, θέμα στο οποίο αρκετοί δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας (που εκπροσωπούν τη γενική συνέλευση μετόχων), έχουν εγείρει στο παρελθόν τις αντιδράσεις τους, λέγοντας πως η Δυτική Μακεδονία θα καταντήσει η χαβούζα της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα για την Κατερίνη, ο κ. Μαυρίδης διευκρίνισε πως εφόσον το αίτημα του Δήμου δεν συνοδεύεται από το έγγραφο του ΦΟΣΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας, τότε αυτό δεν θα μπορέσει να κατατεθεί στη Συνέλευση Μετόχων για έγκριση. Μόνο με τη σύμφωνη γνώμη του ΦΟΣΔΑ θα ζητήσουμε από το σώμα να εγκρίνει τη μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου Κατερίνης”, λέει ο κ. Μαυρίδης, σημειώνοντας πως αν μέχρι τις 15 του μήνα δεν έχει έρθει αυτό το έγγραφο, τότε δεν θα προχωρήσει.

Τέλος, κληθείς να απαντήσει στα πανελλαδικά δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, πως υπάρχει “προφορικό αίτημα” και από τον Δήμο Κέρκυρας, ο κ. Μαυρίδης, απάντησε στον “Π.Λ.” πως “δεν προκύπτει από πουθενά τέτοιο ζήτημα”.  Επίσης, συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει κάποιο έγγραφο αίτημα από τον εν λόγω  δήμο.

 

Β.Σ.