Το Rurener είναι ένα Ευρωπαϊκό Δίκτυο Δήμων που αποτελείται από πάνω από 80 μικρούς επαρχιακούς Δήμους και Κοινότητες, από την Ελλάδα, Κύπρο, Γαλλία, Πορτογαλία, Ουγγαρία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που έχουν δεσμευτεί να πετύχουν το στόχο της ενεργειακής μετάβασης με πρωτοβουλίες και δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και αποκεντρωμένης παραγωγής που αξιοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Ο Δήμος Πρεσπών, ο Δήμαρχος του οποίου κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης προεδρεύει στην εκτελεστική επιτροπή του Δικτύου αυτή την περίοδο, θα φιλοξενήσει από τις 21 έως τις 23 Σεπτεμβρίου, την ετήσια Γενική Συνέλευση του Rurener, στην οποία θα παρευρεθούν Δήμαρχοι και εκπρόσωποι Δήμων από την Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Κύπρο, Ουγγαρία και Ελλάδα.

Tα μέλη του δικτύου έχουν κληθεί και θα χαιρετήσουν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης και Δήμαρχοι από όμμορους Δήμους της χώρας μας αλλά και από τις γειτονικές χώρες.

Στην ατζέντα της συνέλευσης ξεχωρίζει, ανάμεσα στα άλλα, η πορεία προς την διαμόρφωση του οδικού χάρτη για την μετάβαση των επαρχιακών περιοχών που αποκτά ιδιαίτερη σημασία ενόψει της ανάγκης για προσαρμογή όλων στους νέους Ευρωπαϊκούς στόχους για 55% μείωση των εκπομπών Αερίων του Θερμοκηπίου μέχρι το 2030.