Αποκλειστικά στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει γυρίσματα ο θρυλικός Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο οποίος πρωταγωνιστεί στη νέα χολιγουντιανή παραγωγή «Tin Soldier», με τον προϋπολογισμό να αγγίζει το ύψος των 38 εκατ. ευρώ.

Μετά το «The Enforcer», το «Unexpetables 4» και το «The Bricklayer», ακόμη μια χολιγουντιανή παραγωγή επιλέγεται να γυριστεί στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που σηματοδοτεί νέα δουλειές για εργαζόμενους και επιχειρήσεις.

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, στο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Απόστολος Τζιτζικώστας παρουσίασε το νέο κινηματογραφικό πρότζεκτ, το οποίο κατά 80% θα γυριστεί στη Θεσσαλονίκη και το υπόλοιπο 20% στη Δράμα.

Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζέιμι Φοξ και Σκοτ Ίστγουντ θα είναι μεταξύ άλλων οι κινηματογραφικοί αστέρες που για τις ανάγκες των γυρισμάτων θα βρεθούν στη ΧΑΝΘ, στο Φράγμα της Θέρμης, στη Χαλκηδόνα και στο στούντιο της Millenium. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε ότι τα γυρίσματα θα διαρκέσουν έως 25 Ιουλίου, με τον ίδιο να ζητά την κατανόηση των πολιτών, καθώς, όπως λέει: «είναι για καλό».

«Η ταινία έχει προϋπολογισμό ύψους 38 εκατ. ευρώ και τα γυρίσματα θα γίνουν στη ΧΑΝΘ, στο Φράγμα της Θέρμης, στη Χαλκηδόνα και στα στούντιο της Millenium στη Θέρμη. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που βλέπουμε ότι κάθε μήνας που περνάει ο στόχος που έχουμε θέσει ως διοίκηση της ΠΚΜ κατακτιέται», ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας και εξήγησε τα οικονομικά πλεονεκτήματα των κινηματογραφικών πρότζεκτ στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς η τοπική οικονομία μέσα σε ένα χρόνο αποκόμισε περίπου 60 εκατ. ευρώ.

«Αντιλαμβάνεστε τα σημαντικά οφέλη για την τοπική μας οικονομία, τις θέσεις εργασίας και τις επιχειρήσεις που εμπλέκονται. Έχουμε υπολογίσει ότι συνολικά και οι τέσσερις ταινίες έχουν αφήσει στην οικονομία της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας περί τα 60 εκατ. ευρώ. Είναι μια ανερχόμενη δύναμη ανάπτυξης για την Κεντρική Μακεδονία, όπως είχαμε οραματιστεί πριν από τρία χρόνια όταν ανοίξαμε πρώτοι και σε όλη την Ελλάδα το Film Office», επεσήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο θα πραγματοποιήσει γυρίσματα αποκλειστικά στη Θεσσαλονίκη. «Παρακαλώ ιδιαίτερα τους συμπολίτες μας στις περιοχές όπου θα γίνουν γυρίσματα να δείξουν ανοχή και τη φιλοξενία στους ανθρώπους της παραγωγής. Ξέρω ότι πολλές φορές δεν είναι εύκολο, αναστατώνεται η καθημερινότητα και η ζωή όλων μας, αλλά είναι το καλό», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η Θεσσαλονίκη είναι ένα μέρος για να μένει κανείς και για να γυρίζει ταινίες»

Στη συνέχεια οι παραγωγοί της ταινίας, Keith Kjarval και Steven Chasman εξήραν τη φυσική ομορφιά που προσφέρει η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία, υπογραμμίζοντας τον ενθουσιασμό τους που θα γυρίσουν την ταινία στην περιοχή. «Η Θεσσαλονίκη είναι ένα πολύ καλό μέρος για να μένει κανείς και να κάνει ταινίες. Είναι ευχαρίστησή μας να γυρνάμε την ταινία εδώ. Αρχίσαμε να ψάχνουμε την τοποθεσία τον Οκτώβριο και εκείνη την περίοδο στην πόλη είχε σχετικά κρύο και μας είπαν ότι είναι σαν τις Κάννες. Μετά από μήνες διαμονής στη Θεσσαλονίκη διαπιστώσαμε ότι η κουλτούρα είναι υπέροχη και χαιρόμαστε που είμαστε εδώ», ανέφερε ο Keith Kjarval.

Από την πλευρά του ο Steven Chasman ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη «θερμή υποδοχή που μας επεφύλασσε» και τόνισε ότι η Ελλάδα αισθητικά προσφέρει στους παραγωγούς τα εφόδια για να πραγματοποιηθούν κινηματογραφικά πρότζεκτ. «Είναι εξαιρετικές οι τοποθεσίες στην Κεντρική Μακεδονία. Μπορεί όλοι να λένε για τη Μύκονο ή τη Σαντορίνη, αλλά τα μέρη που έχει γενικά η Ελλάδα είναι εξαιρετικά και είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε εδώ», δήλωσε, ενώ επεσήμανε την ανάγκη για την αναζήτηση ντόπιων βοηθητικών ηθοποιών.

«Ένα από αυτά που σκεφτόμασταν ήταν να βρούμε περισσότερους ντόπιους. Είναι πρόκληση για εμάς και γι’ αυτό προσλάβαμε πολλούς, τους οποίους θέλουμε να τους δώσουμε καλύτερες δουλειές και είμαστε χαρούμενοι που θα δουλέψουμε μαζί τους», ανέφερε ο Steven Chasman, με τον Keith Kjarval να προσθέτει ότι «το ταλέντο είναι στη Θεσσαλονίκη και αυτοί που θα συμμετάσχουν στην ταινία -η οποία θα είναι εξαιρετική- θα κερδίσουν περισσότερη εμπειρία».

Λίγα λόγια την ταινία

Η πλοκή του «Tin Soldier» βασίζεται γύρω από τον «The Bokushi» (Jamie Foxx) ο οποίος αποτελεί ένα είδους κήρυκα για χιλιάδες βετεράνους πολέμου που τους προσηλυτίζει με την υπόσχεση να τους δώσει προστασία και σκοπό στις ζωές τους. Ύστερα από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες να εισχωρήσει στο απόρθητο φρούριο αυτής της παραστρατιωτικής μονάδας, ο Emmanuel Ashburn (Robert De Niro) επιστρατεύει τον Nash Cavanaugh (Eastwood), έναν πρώην ειδικοδυναμίτη που κάποτε ήταν ακόλουθος του Bokushi. Ο Nash συμφωνεί να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες εκ των έσω που κατέχει για τον αινιγματικό αρχηγό τους με σκοπό να εκδικηθεί τον άνθρωπο που του πήρε τα πάντα από τη ζωή, καθώς και τον έρωτα της ζωής του.

Τη σκηνοθεσία του Tin Soldier έχει αναλάβει ο Brad Furman (The Lincoln Lawyer, The Infiltrator), σε σενάριο του Jess Fuerst.

Πηγή: thesstoday.gr