Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος θα συγκληθεί τον Οκτώβριο για την τακτική συνεδρίαση της. Την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021, θα εκλέξει τον νέο Μητροπολίτη Καστοριάς. Μέχρι στιγμής είναι πολύπλοκα τα πράγματα για τον διάδοχο του μακαριστού Σεραφείμ, καθώς ο αγαπημένος μας ποιμενάρχης είχε ανεβάσει τον πνευματικό πήχη πολύ ψηλά.

Εμείς δεν θα μπούμε σε ονοματολογία, αν και ακούγονται διάφορα ονόματα, χωρίς όμως να θεωρείται κάποιο από αυτά φαβορί, κάτι που δείχνει ότι η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς αποτελεί «αγκάθι». Συνήθως, όποια ονόματα παίζουν από νωρίς… στο τέλος καίγονται.

Ο ιδανικός διάδοχος του μακαριστού Σεραφείμ, θα ήταν ο Μητροπολίτης Σισανίου & Σιατίστης Αθανάσιος, πνευματικό του ανάστημα και πολύ αγαπητός στους Καστοριανούς, δυστυχώς όμως, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει διότι ποιμαίνει την γειτονική Σιάτιστα. Μία εκλογή χωρίς προβλήματα θα ήταν ίσως κάποιο άλλο πρόσωπο από το περιβάλλον του μακαριστού Σεραφείμ. Όπως και να έχει, ο νέος ιεράρχης, να είναι άξιος, να συνεχίσει και να επαυξήσει το έργο του προκατόχου του.

Πηγή:exapsalmos.gr