Στο πλαίσιο της περιοδείας του ανά την επικράτεια, ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος του πολιτικού σχηματισμού “Ελληνική Λύση”, βρέθηκε το πρωί της Κυριακής στην Κοζάνη και συγκεκριμένα στο Κοβεντάρειο.

Μιλώντας σε ένα γεμάτο ακροατήριο, ο κ. Βελόπουλος άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για θέματα εξωτερικής πολιτικής, με ιδιαίτερη αναφορά στους λανθασμένους, όπως τόνισε, χειρισμούς της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ίδιος “Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Και αναφέρομαι στα Ελληνοτουρκικά. Και γίνονται μέρα με τη μέρα δυσκολότερα γιατί έχουμε μία κυβέρνηση η οποία είναι ανίκανη, πραγματικά, και είναι στο όριο της επικινδυνότητας. Είναι και επικίνδυνη!”, τόνισε ο ίδιος, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι βρίσκονται κρατούμενοι στην Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βελόπουλος δήλωσε “Θεωρώ ότι τα δύο αυτά παιδιά οι Τούρκοι τα πήραν από ελληνικό έδαφος…Η Ελλάδα δεν αντιδρά. Όσες καρπαζιές και αν φάμε, δεν αντιδρούν αυτοί. Ποιος θα αντιδράσει, ο Πάνος Καμμένος; Ο μεγαλύτερος κωλοτούμπας που γέννησε ποτέ η νεωτερική πολιτική ιστορία. Ο άνθρωπος που για την καρέκλα ξεπουλά την μάνα του, τον πατέρα του και όλη την Ελλάδα μαζί. Ή θα αντιδράσει ο Τσίπρας; Το παιδί με το χαμόγελο, λες και παίρνει χάπια. Ό,τι και να συμβεί γελάει”.