Στην καρδιά της Ευρώπης, βρέθηκε η Ένωση Τουριστικών και Συναφών Δραστηριοτήτων Πρεσπών, όπου ο πρόεδρος της κ. Στράτος Βασιλόπουλος, έγινε δεκτός, από τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά

Σε ένα εξαιρετικά φιλικό κλίμα και με έκδηλο το Ενδιαφέρον του Έλληνα Επιτρόπου, ενημερώθηκε για το Τουριστικό Προϊόν της Πρέσπας και της Δυτικής Μακεδονίας την οποία και επισκέφτηκε πρόσφατα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για τις προοπτικές της Τουριστικής Ανάπτυξης και του πρωτογενούς τομέα και τις προοπτικές που δημιουργεί η διάνοιξη της Συνοριακής διάβασης με την Βόρεια Μακεδονία.

Ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι η Πρέσπα μπορεί να αποτελέσει το σύμβολο της συνεργασίας και ειρηνικής συνύπαρξης των λαών της Νότιο Ανατολικής Ευρώπης.

Όπως επεσήμανε οι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι Ελληνικές Αρχές αλλά και οι κυβερνήσεις των κρατών της περιοχής, μπορούν να δημιουργήσουν και νέα δίκτυα συνεργασίας, κάνοντας χρήση των ευρωπαϊκών εργαλείων.

Στα πλαίσια αυτά, ο κ. Σχοινάς χαιρέτισε με θέρμη τη δημιουργία ετήσιας διοργάνωσης, Συμποσίου διαλόγου στην Πρέσπα, για τα Δυτικά Βαλκάνια αλλά και τις αναπτυξιακές προοπτικές της ευρύτερης περιοχής, την οποία και θα υποστηρίξει.

Με τιμή για την
« Ένωση Τουριστικών και Συναφών Δραστηριοτήτων του Δήμου Πρεσπών»

Ο πρόεδρος,
Στράτος Βασιλόπουλος
Email: [email protected]
Τηλ.6932 311 208
www.prespatourismassociation.com