Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ του Σαββάτου 28 Μαρτίου μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δημήτρης Σαββόπολος αναφερόμενος στην τρίωρη συνάντηση με το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και τα αιτήματα της τοπικής αυτοδιοίησης.

Στα 44 έφτασαν τα κρούσματα του κορωνοιού στο Νομό Καστοριάς, τα οποία προέρχονται και από την πόλη και από τα χωριά καθώς η διασπορά είναι από διάφορες περιοχές του νομού.

Όσον αφορά τα αιτήματα, να ενισχυθεί το νοσοκομείο της Καστοριάς ζητήθηκε καθώς επρόκειτο για ένα επαρχιακό μικρό νοσοκομείο όπου γίνονται 8-9 εισαγωγές ημερησίως ανέφερε ο κ. Σαββόπουλος. Βέβαια, έχει ανακοινωθεί ήδη στήριξη από τον Υπουργό Υγείας αλλά θα έπρεπε να υπάρξουν περισσότερες ειδικότητες των γιατρών που αποστέλνονται προς ενίσχυση. Ακόμα, τόνισε την ανάγκη να δίνεται προτεραιότητα στα δείγματα από την Καστοριά λόγω της αναλογίας πληθυσμού προς τα κρούσματα.

Αύριο Κυριακή 29 Μαρτίου θα γίνει περιφερειακό συμβούλιο με τους 3 δημάρχους του νομού όπου θα συζητηθούν έκτακτα μέτρα σε διάφορα χωριά που τα κρούσματα είναι περισσότερα, όπως και το ενδεχόμενο καραντίνας, αν και η εφαρμογή της είναι δύσκολη.

Ι.Π.-Φ.Π.