Από τη Μακεδονία έως την Κρήτη, “στα σκαριά” βρίσκονται 16 νέα μικρά οδικά έργα για τα οποία υπήρξαν εξελίξεις μάλιστα μόλις τον τελευταίο μήνα. Αφορούν είτε εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων και δημοπρατήσεις είτε υπογραφές τελικών συμβάσεων για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Δείτε τα 16 νέα μικρά οδικά έργα σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το ypodomes.com:

  • Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου «Ασφαλτικές εργασίες στην Ε.Ο Γέφυρα Καλογήρου – Πρέβεζας». Αναθέτουσα Αρχή του έργου είναι η Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Ηπείρου. Δείτε λεπτομέρειες για το έργο εδώ.
  • Προχωρά νέο οδικό έργο στην Πέλλα. Συγκεκριμένα, έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων έλαβε το έργο «Σύνδεση Αρχαιολογικού Χώρου Πέλλας με ΠΕΟ Θεσσαλονίκης – Έδεσσας», στη θέση ‘Αρχαιολογικός Χώρος Πέλλας’, Δ. Πέλλας, ΠΕ Πέλλας, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Φορέας του έργου είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Διεύθυνση Τεχνικών Έργων. Δείτε λεπτομέρειες για το έργο εδώ.
  • Σε δημοπράτηση βγήκε το έργο «Συντήρηση – βελτίωση με την κατασκευή ασφαλτικών ταπήτων στην Ε.Ο. Ιωαννίνων –Φιλιππιάδα». Αναθέτουσα Αρχή του έργου είναι η Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Ηπείρου. Δείτε λεπτομέρειες για το έργο εδώ.
  • Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου «Βελτίωση με την κατασκευή ασφαλτοταπήτων στην Ε.Ο από διακλάδωση προς Άγιο Σπυρίδωνα – όρια νομού Άρτας (Γέφυρα Άννινου)». Αναθέτουσα Αρχή του έργου είναι η Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Ηπείρου. Δείτε λεπτομέρειες για το έργο εδώ.
  • Aκόμα ένα έργο θα υλοποιηθεί άμεσα στον Δήμο Καστοριάς, καθώς την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης υπέγραψε τη σύμβαση με την ανάδοχο του έργου «Κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης- συντήρηση οδοποιίας Δ.Ε. Καστοριάς». Δείτε λεπτομέρειες για το έργο εδώ.
  • Δημοπρατείται το έργο «Αποκατάσταση οδικού δικτύου ΠΕ Φλώρινας (ΕΟ Φλώρινα – Πρέσπες)». Αναθέτουσα Αρχή του έργου είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Δείτε λεπτομέρειες για το έργο εδώ.
  • Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε την απόφαση ένταξης της πράξης: «Συντήρηση Εθνικού & Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Αρμοδιότητος ΠΕ Ευρυτανίας στα όρια του Δήμου Καρπενησίου» στο «ΠΠΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2021-2025» και στον Άξονα Προτεραιότητας: «Οδική ασφάλεια». Δείτε λεπτομέρειες για το έργο εδώ.
  • Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου «Σήμανση – Ασφάλιση εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου νήσου Ρόδου». Αναθέτουσα Αρχή του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Δείτε λεπτομέρειες για το έργο εδώ.
  • Υπογράφηκε η σύμβαση, από το Δήμαρχο Πλατανιά κο Ιωάννη Μαλανδράκη και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας ΙΡΙΔΑΝΟΣ ΑΤΕ, για την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση ζημιών κύριων δημοτικών οδικών υποδομών και των συνοδών υδραυλικών και τεχνικών τους έργων της ΔΕ Μουσούρων, Δήμου Πλατανιά», στα Χανιά, προϋπολογισμού μελέτης 3.845.700 ευρώ. Δείτε λεπτομέρειες για το έργο εδώ.
  • Τερματίζεται η ταλαιπωρία των κατοίκων των Γλυκών Νερών Αττικής συνέπεια των φθορών που άφησε πίσω του το έργο της αποχέτευσης. Στις 28 Μαρτίου 2024 ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης υποδέχθηκε στο γραφείο του και υπέγραψε τη σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου «Αποκατάσταση εκτεταμένων φθορών σε δημοτικούς δρόμους της Δημοτικής Κοινότητας Γλυκών Νερών».  Δείτε λεπτομέρειες για το έργο εδώ.
  • Υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και τον εργολήπτη, Θανάση Γκουλιούμη, η προγραμματική σύμβαση που αφορά στο έργο της ανακατασκευής της οδού προς το Παναχαϊκό όρος, μήκους 10 χιλιομέτρων. Δείτε λεπτομέρειες για το έργο εδώ.
  • Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου «Βελτίωση βατότητας της επαρχιακής οδού από Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης μέχρι Δροσοπηγή». Αναθέτουσα Αρχή του έργου είναι η Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων. Δείτε λεπτομέρειες για το έργο εδώ.
  • Προχωρά νέο οδικό έργο στην Κοζάνη μετά την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου «Βελτίωση οδικού δικτύου Ρύμνιο-Τριγωνικό λόγω κατολίσθησης Δ.Ε. Σερβίων, του Δήμου Σερβίων, Π.Ε. Κοζάνης, Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας». Φορέας του έργου είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας / Π.Ε. Κοζάνης / Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Κοζάνης. Δείτε λεπτομέρειες για το έργο εδώ.
  • Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και ήδη συμβασιοποίησε το έργο: «Αποκατάσταση Πρανών της Εθνικής Οδού 27 στην περιοχή Άμφισσας & συνοδά έργα», αρχικού προϋπολογισμού ύψους 580.000 ευρώ. Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η εκτέλεση εργασιών επί της Ε.Ο. Άμφισσας – Μπράλου, στην περιοχή της Άμφισσας. Δείτε λεπτομέρειες για το έργο εδώ.
  • Σύμβαση κατασκευής έργου για εργασίες αποκατάστασης ζημιών σε καθορισμένες θέσεις στην θέση του κόμβου Εξάντη που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Ρεθύμνου, υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Δείτε λεπτομέρειες για το έργο εδώ.
  • Υπεγράφη στη Χαλκιδική από τον Δήμαρχο Πολυγύρου, Γιώργο Εμμανουήλ και την ανάδοχο εταιρία “ΖΗΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ” η σύμβαση του έργου με τίτλο «Βελτίωση πρόσβασης αγροτικών περιοχών Δημοτικής Ενότητας Ορμύλιας Δήμου Πολυγύρου». Δείτε λεπτομέρειες για το έργο εδώ.

Πηγή:ypodomes.com