Στην Κορυτσά βρέθηκαν τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος προκειμένου να εορτάσουν την Μετάσταση του Ευαγγελιστού Ιωάννη, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρία του ο Μητροπολίτης Κορυτσάς κ. Ιωάννης.

Συγκεκριμένα, στο Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως προεξάρχοντος του εορτάζοντος Μητροπολίτη Κορυτσάς συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος και Καστορίας κ. Καλλίνικος. Στη Θεία Λειτουργία έλαβε επίσης μέρος ο Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών καθώς και κληρικοί από την Ελλάδα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας κλήρος και λαός ευχήθηκε στον Μητροπολίτη κ. Ιωάννη ο οποίος ευχαρίστησε τους δύο Έλληνες Αρχιερείς για την παρουσία τους.

Σημειώνεται ότι ήταν η πρώτη επίσκεψη του Μητροπολίτη Καστορίας Καλλίνικου στην Κορυτσά και την Αλβανία.Μαζί του ήταν και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης, ο γέροντας π. Στέφανος Ρίνος και η συνοδεία του.

Πηγή:orthodoxianewsagency.gr