Ένα ταξίδι στα μονοπάτια πεζοπορίας σε όλο τον κόσμο ξετυλίγεται στην ΕΡΤ3 μέσα από τη νέα ισπανική σειρά ντοκιμαντέρ «Senderos del Mondo/Trails in the world/Στα μονοπάτια του κόσμου», που ξεκινά την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, στις 8:00 και θα ολοκληρωθεί σε 6 ωριαία επεισόδια.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο Amador, η Ana, ο Juan και ο Migas θα επισκεφθούν περισσότερα από τριάντα πεζοπορικά μονοπάτια σε πέντε ηπείρους, και θα μας γνωρίσουν το φυσικό περιβάλλον, την ιστορική κληρονομιά, τις αρχαίες παραδόσεις καθώς και τις δυνατότητες αναψυχής και γαστρονομίας σ’ αυτές τις περιοχές.

Η πεζοπορία και η ποδηλασία θα τους βοηθήσουν να ανακαλύψουν θεαματικά μέρη και άγνωστες τοποθεσίες, από το μονοπάτι των Inca στο Περού μέσω της Ισπανικής Extremadura, έως τον δρόμο του St. James στη Νορβηγία. Θα συναντήσουν τους ντόπιους, θα δοκιμάσουν τα τοπικά τους προϊόντα και θα συμμετέχουν σε γιορτές και παραδόσεις. Θα αναζητήσουν, όμως, και χώρους για να χαλαρώσουν, ενώ θα επισκεφτούν και χώρους πολιτισμού.

Θα περάσουν μέσα από καταρράκτες και φαράγγια, θα φτάσουν σε εκπληκτικές κορυφές και φιλόξενα καταφύγια.

Μια αναζήτηση γεμάτη δράση και περιπέτεια.

Μαζί τους θα απολαύσουμε το ταξίδι με τον πιο περιπετειώδη τρόπο. Είτε με ποδήλατο είτε με μοτοσικλέτα, με τα πόδια ή με άλογο… ας ξεκινήσουμε!