ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ – ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίζεται η κακοκαιρία που έχει πλήξει τη Δυτική Μακεδονία, όπως και όλη τη χώρα. Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη χιονίζει σε όλο το Νομό Κοζάνης, όπως και σε όλη την περιφέρεια, με τη χιονόπτωση να σταματάει εντελώς μέχρι το απόγευμα της Τρίτης. Το πρωινό χιόνι και ο παγετός που επικρατούσε, με θερμοκρασίες πολύ πιο κάτω από το μηδέν δεν δημιούργησε ευτυχώς, ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δίνεται μάχη από τα συνεργεία για να διατηρείται ανοιχτό το οδικό δίκτυο. Ωστόσο, για το Νομό Κοζάνης απαιτείται η χρήση χιονολάστιχων ή αντιολισθιτικών αλυσίδων σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο , ενώ η Εγνατία παραμένει ανοιχτή. Ωστόσο σε περιοχές του Νομού Κοζάνης όπως τα ορεινά των Σερβίων, το Βόιο και αλλού χιόνισε αρκετά!

Επίσης, χιόνισε αρκετά σε όλες τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας Γρεβενά, Καστοριά και Φλώρινα, παγώνοντας λίμνες και ποτάμια και δημιουργώντας εντυπωσιακές εικόνες…

Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην Τρίτη το μεσημέρι στον “Π.Λ.” ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα πολιτικής προστασίας Ηλίας Κάτανας “η διεύθυνση τεχνικών έργων και όλα τα συνεργεία δίνουν μάχη με τις αλατιέρες και τα μηχανήματα, σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο. Μπήκαμε στην 4η ημέρα της κακοκαιρίας και τα συνεργεία, που είναι όλα καταπονημένα,  καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για το οδικό δίκτυο. Ωστόσο χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς και είναι απαραίτητα τα χιονολάστιχα και όπου απαιτείται , αλυσίδες”.

Εντωμεταξύ από Πέμπτη και ιδίως από Παρασκευή ο καιρός καλυτερεύει κάπως, ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες και σταματάει για την ώρα η χιονόπτωση. Όπως είπε όμως,  ο προϊστάμενος Πολιτικής προστασίας Πρόδρομος Ασλανίδης, για την Τρίτη και την Τετάρτη απαιτείται μεγάλη προσοχή. Ο ίδιος είπε πως η πολιτική προστασία εφιστά την προσοχή στους οδηγούς γιατί κάτω από το φρέσκο χιόνι , υπάρχει πάγος, ενώ οι θερμοκρασίες παραμένουν “κοκαλωμένες” σε πολλούς βαθμούς υπό το μηδέν.

Η χιονόπτωση στην περιοχή θα ξεκινήσει και πάλι την Τετάρτη το πρωί, με φαινόμενα λίγο μεγαλύτερης έντασης αλλά μεγαλύτερης διάρκειας , ενώ οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν χαμηλά. Ο υδράργυρος θα ανέβει από Πέμπτη , Παρασκευή, σταδιακά .

η κατάσταση στο οδικό δίκτυο του Νομού

 

Σιάτιστα χιονισμένη

 

Κοζάνη, περιοχή Νομαρχία, χιονισμένη

 

Β.Σ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η κατάσταση στο οδόστρωμα – Που χρειάζονται αλυσίδες στη Δυτική Μακεδονία