Την πόλη της Κοζάνης επισκέφτηκε την Κυριακή, 12 Μαΐου, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος στο πλαίσιο της επίσκεψής του ξεναγήθηκε το μεσημέρι στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη από το Δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη και τον πρόεδρο της Βιβλιοθήκης Παναγιώτη Δημόπουλο.


Μετά από την ξενάγησή του στους χώρους του νέου κτιρίου, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ενθουσιασμένος από το έργο που έχει γίνει ενώ επισήμανε την ανάγκη απελευθέρωσης των διαδικασιών, ώστε να στελεχωθεί η Βιβλιοθήκη με ντόπιους επιστήμονες και να πάρει “ζωή”. Ο επικεφαλής του Ποταμιού, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, δήλωσε τη στήριξη του κόμματος στο Δήμαρχο Κοζάνης και εκ νέου υποψήφιο, επισημαίνοντας ότι θα είναι δίπλα του στη νέα αυτή προσπάθεια που κάνει.


“Δεν αποφασίζουμε στην Αθήνα ποιος θα είναι ο ικανός Δήμαρχος στη Θεσσαλονίκη ή στην Κοζάνη, όμως έχουμε πειστεί ότι ο Δήμος Κοζάνης είναι σε καλά χέρια. Είμαστε στο πλευρό του Δημάρχου σε αυτή τη νέα του προσπάθεια… Εμείς δεν κοιτάμε ποτέ την πολιτική προέλευση, κοιτάμε αν οι άνθρωποι είναι ικανοί και αν έχουν ως πρώτη προτεραιότητα την πόλη τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχουμε έναν άνθρωπο που κοιτάει μόνο την πόλη του και τίποτα άλλο” ανέφερε χαρακτηριστικά.


Τέλος, ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε τους πολίτες να αποφασίσουν να ενισχύσουν στις επερχόμενες Ευρωεκλογές  μία ευρωπαϊκή, σύγχρονη και ενωτική δύναμη που “βασανίζεται, παιδεύεται και προσπαθεί για μία καλύτερη Ελλάδα χωρίς να ενδιαφέρεται για το κομματικό της μέλλον και για το μέλλον των στελεχών της”, ενώ παρουσίασε στους δημοσιογράφους και τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή του Ποταμιού με καταγωγή από την Κοζάνη, Νίκο Ανδρίτσο, ο οποίος κατοικεί στο εξωτερικό και τον συνόδευσε σε αυτή του την επίσκεψη.


Ε.Σ.