Συνάδελφοι

Η θέση του κάθε πατέρα και της κάθε μάνας αυτήν την στιγμή πρέπει να είναι δίπλα στα παιδιά τους που δεν σκύβουν το κεφάλι και απαιτούν μέτρα προστασίας για την ασφαλή λειτουργία των σχολειών. Οι μαθητικές κινητοποιήσεις είναι δίκαιες, οργανώνονται και υλοποιούνται από τους μαθητές για τις ανάγκες και τα δικαιώματα τους στην ασφαλή μόρφωση τους. Η κυβέρνηση έχει ευθύνη γιατί αυτή με την πολιτική της οδηγεί σε κλείσιμο τα σχολεία καθώς δεν πήρε κανένα μέτρο για το άνοιγμα των σχολείων στο 2 κύμα της πανδημίας.

Εμείς οι εργαζόμενοι με την στάση μας δώσαμε όλον το απαραίτητο χρόνο στην κυβέρνηση για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια, αντί γι αυτό όμως η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι αύξησε τους μαθητές στην τάξη στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση από 20 σε 25 παιδιά, για άλλη μια χρονιά κρατάει τους συνάδελφους δασκάλους και εκπαιδευτικούς σε ομηρία με εργασιακές σχέσεις λάστιχο, καταδικάζει τις καθαρίστριες σε μια απίστευτη εντατικοποίηση της εργασίας για να διατηρήσουν τα σχολεία καθαρά χωρίς να έχει γίνει ούτε μια παραπάνω πρόσληψη.

Η κυβέρνηση είναι αυτή που με την απραξία της κλείνει τα σχολεία. Αντίθετα χαρίζει εκατομμύρια ευρώ στο κεφάλαιο, τους διαβεβαιώνει πως δεν πρόκειται να βάλει χρήματα για την παιδεία καθώς αντιμετωπίζει την ομαλή σχολική διαδικασία ως κόστος.

Η κυβέρνηση βρίσκει και το χρόνο και την διάθεση να ισοπεδώσει τα εργασιακά μας δικαιώματα, με την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργοδότες, την μείωση του δώρου Χριστουγέννων και μια σειρά από αντεργατικές διατάξεις. Οι απολύσεις και η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς είναι καθημερινότητα με επιλογή της κυβέρνησης που κάνει πλάτες στα αφεντικά με τα μέτρα που υλοποιεί.

Προκαλεί το κοινό αίσθημα η τρομοκρατία που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση, με αστυνομία, διευθυντές και άλλους καλοθελητές ενάντια στα παιδιά των εργαζομένων που αγωνίζονται σήμερα στα σχολεία, εμείς τους λέμε ότι δεν θα τους περάσει!